Google Street View inntar Antarktis

– Selv pingviner må vite hvor de skal, skriver søkemotorgiganten.

Google Street View Antarktis
Foto: Google Street View

Google Street View ekspanderer stadig, og med dagens utvidelse befinner de seg på alle de sju kontinentene på jorda.

– Sjekk ut nærcaféen eller planlegg jordomseiling

Nå kan du nemlig navigere deg rundt i isødet på Antarktis ved hjelp av Googles panoramabildetjeneste. Og om det ikke finnes veldig mange gater der, er det desto flere pingviner og isfjell som nå kan studeres på nært hold.

Brian McClendon i Google Earth forteller at de ser på Google Street View som det siste zoom-nivået på et kart.

– Det er en måte å vise hvordan en plass hadde sett ut hvis du hadde vært der selv. Du kan både sjekke ut en café i byen du bor og planlegge en ferie på den andre sida av jorda, skriver han i Googles blogg.

Antarktis
Foto: Google Street View

Her kan du sjekke ut Google Street View selv.


Populær og kontroversiell

I tillegg til Antarktis ble også Brasil og Irland i dag innlemma i Street View-klubben, som nå teller 25 land - der i blant Norge.

– Vi håper disse nye bildene vil hjelpe folk i Brasil og Irland, og pingvinene på Antarktis, med å navigere i omgivelsene sine. I tillegg kan folk fra resten av verden lære mer om disse stedene, står det på Google-bloggen.

Google Street View er en populær men kontroversiell tjeneste. Siden starten i mai 2007 har det hagla med klager fra folk som er identifiserbare på bildene.

Saken ble ikke noe bedre da det ble avslørt at Street View-bilene samla informasjon gjennom ubeskytta trådløse nett på sin fotografiferd gjennom forskjellige byer. Dette har Google nå lovt å slutte med.

Nå holder de altså ryggen fri ved å utvide til et kontinent som stort sett er befolka av individer som ikke kommer til å klage på uønska oppmerksomhet.

Copacabana

Synes du det er lenge til sommeren? Steng deg inne på et solarium med Street View - Copacabana på laptopen. Kanskje en fattig trøst, men fortsatt en trøst.

Foto: SERGIO MORAES / Reuters