Vil ha samfunn for B-mennesker

Norske B-mennesker organiserer seg til kamp mot tidlige morgener og stress.

Sove

Om få dager har det norske B-samfunnet sitt aller første møte. Den nystartede organisasjonen ønsker å gå til kamp mot trøtte morgener med rushtid og laber konsentrasjon. De vil i stedet ha et samfunn som åpner for større fleksibilitet og personlig døgnrytme. 

 

Viva La B-revolución

- I industrisamfunnet var det viktig at alle produserte i samme tempo og takt, men nå har vi kommet til innovasjonssamfunnet og da er det viktigere at samfunnsstrukturene tilpasses de naturgitte forskjellene  mellom oss mennesker, mener Camilla Kring. Hun er leder for det danske B-samfunnet som er forbilde for den norske avleggeren.

Det danske B-samfunnet har blitt svært populært. Blant annet har de klart å få til egne skoleklasser for B-elevene. For dem starter ikke skoledagen klokka åtte, men heller halv ett. 

 

Påvirker prestasjonen

- Det at jeg får gå i en B-klasse betyr at jeg er mye mer opplagt når jeg kommer på skolen, sier Cecilie Roos. Hun er en av elevene som mener at den tilpassede skolehverdagen gjør underverk for skoleprestasjonene.

Mye av bakgrunnen for spesialklassen er at forskere har bevist at B-mennesker presterer dårligere på skolen enn A- mennesker. Denne forskjellen er spesielt framtredende i tenåra når mye av grunnlaget for resten av livet legges.

LES OGSÅ: Søvnklokka fusker i tenåra

 

Massiv medlemsvekst

Allerede  før det norske B-samfunnet er oppe og går, har 250 personer meldt seg inn. De har alle meldt seg inn via den danske organisasjonens nettside , og fra og med tirsdag 15. januar vil organisasjonen trolig starte sitt offisielle virke.

Da begynner kampen for å få til et samfunn tilpasset B-mennesker også her i Norge.

Er du A- eller B- menneske?

Test deg selv med vår Søvnkalkulator  

 

Mange vil trolig mene de er late som har problemer med å står opp om morgenen, men gjennom forskningen er det faktisk bevist at det finnes genetiske forskjeller mellom A- og B- mennesker. Faktisk er opp mot en fjerdedel av befolkningen B-mennesker og for dem kan det å sove lengere om morgenen bety bedre livskvalitet.

Lurer du på hvilke utslag forskjellene  mellom A- og B- mennesker kan få?

SE: Derfor har vi A- og B-mennesker

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)