– Høydetrening er placebo

Overnattinger i fjellet og i høydehus øker ikke kroppens evne til å ta opp oksygen, ifølge ny forskning. Det kan imidlertid ha en placeboeffekt.

Det er mange idrettsfolk som bruker såkalte høydehus, men de kaster antagelig bort både tid og penger. I hvert fall øker det ikke kroppens evne til å ta opp oksygen – slik man har trodd.

Det er konklusjonen fra et stort sveitsisk-dansk forskningsprosjekt. Forskerne mener kombinasjonen av overnattinger i oksygenfattige omgivelser med daglig trening i normal oksygenkonsentrasjon i høyden har en placeboeffekt.

Les hele saken på forskning.no

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)