200 nye arter oppdaga

To måneders oppdagelsestur på Papua Ny-Guinea bar frukter for forskerne.

I september i fjor dro et forskerteam opp i de lite utforska Nakanai- og Muller-fjellene på Papua Ny-Guinea i det sørvestlige Stillehavet. Nå presenterer Conservation International funnene forskerne har gjort, og de teller ikke mindre enn 200 nye arter.

Flere nye slekter

To pattedyr, 24 frosker, ni planter, nesten hundre insekter og rundt hundre edderkopper kan nå legges til lista over arter vitenskapen har oversikt over.

I tillegg var en langhala mus (se bilde øverst i saken), en maur og flere gresshopper så unike at forskerne må opprette nye slekter for å få dem til å passe inn.

– Ingen forskere har vært her før

Papua Ny-Guinea er et utprega ruralt og lite uutforska land, så at forskerne fant nye arter kom nok ikke som noen overraskelse.

– Da helikopteret landa i dette spektakulære landskapet, var det en helt fantastisk følelse å vite at ingen forskere hadde vært her før, sier herpetolog Stephen Richards i følge Conservation International.

Avskoging er et stort problem i landet, og dette er litt av grunnen til at Conservation International nå har satt fokus på landet - å gi råd når det kommer til naturforvaltning.

Høye fjellkjeder og tette skoger har begrensa kontakten mellom landets urbefolkning, noe som har ført til at Papua Ny-Guinea er et av verdens mest mangfoldige land både språklig og kulturelt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.