Vrakgods er gull i «Brann Nord»

Seriemestrene skal få slite på Alfheim, lover Tromsøs kritikerroste midtbane. Tre av fire er vrakede Brann-spillere.

Brann Nord

VRAKET AV MJELDE: Martin Knudsen, Tommy Knarvik og Helge Haugen har revansjert seg kraftig på TILs midtbane.

Foto: Scanpix

- Jeg har aldri slått Brann etter at jeg dro. Så det blir jo en liten barriere jeg har lyst å bryte, sier TILs Tommy Knarvik til nrkhordaland.no .

Brann-trio på midten

28-åringen kom til Brann fra Leeds foran 2000-sesongen, og spite 85 kamper for rødtrøyene. I 2004-sesongen ble han veid og funnet for lett, og leid ut til Bryne. Etter et år i Sogndal gikk turen til Sandefjord i 2006, før øygardingen dro til Tromsø foran årets sesong.

Eirik Bakke

VENTER KRIG: Brann-kaptein Eirik Bakke.

Foto: Nigel Roddis / Scanpix/Reuters

Han er slett ikke alene i TIL om å ha en fortid i helrødt.

LES OGSÅ: «Brann Nord» banket Martin

Martin Knudsen (30) dro på seg den røde drakten samtidig som Knarvik, etter overgangen fra Viking. Etter mange år som back, kantspiller og innbytter i Bergen, ble han snappet opp av TIL i januar 2007.

Nummer tre på Brann Nord-midtbanen er Helge Haugen (26), publikumsyndlingen i Bergen som ble overflødig på Mons Ivar Mjeldes midtbane og sluppet til Alfheim i fjor sommer.

Ville ha Rush

Til alt overmål var TILs fjerde midtbanemann, Joel Limpere en gang på prøvespill i Brann uten å få kontrakt med bergensklubben.

Kun én av dagens TIL-spillere var ønsket på Brann Stadion i 2008. Hans navn er Sigurd Rushfeldt, og beskjeden fra Tromsø til Bergen var krystallklar: Fingrene av fatet!

Tommy Knarvik sier at motivasjonen er på topp i Tromsø-laget, som har en rimelig god statistikk mot bergenserne hjemme på eget kunstgress. De to siste oppgjørene på Alfheim har gitt seks poeng til hjemmelaget.

- Vi forventer en god kamp og tre poeng, sier Knarvik selvsikkert.

Bakke: - Det blir krig!

Fullt så tøff tør ikke Brann-kaptein Eirik Bakke å være. Klok av skade.

- Det blir full krig, som det alltid er der oppe når Brann kommer på besøk. Men nå har vi tapt der oppe de to siste årene, så vi får prøve å ta dem i år, sier Bakke.

Det er ventet at Brann-trener Mons Ivar Mjelde overrasker ved å vrake toppscorer Thorstein Helstad fra startelleveren i kampen mot Tromsø. Mjelde har den siste tiden signalisert at han er kraftig lei spillere som sutrer over kunstgress. Konsekvensen ser ut til å bli at Robbie Winters og Njogu Demba-Nyrén får starte mot «Gutan».

LES OGSÅ: Helstad kan bli vraket

- Helstad aktuell som alle andre

Men akkurat det får man ikke Mjelde til å bekrefte helt ennå.

- Thorstein er i likhet med alle andre aktuell for laget både fra start og etter hvert i kampen, er alt Brann-treneren vil si om den saken.

Tromsø ligger på en femteplass på tabellen, mens Brann er på niende. Likevel skiller det kun ett poeng mellom lagene.