Hopp til innhold

Vil legge ned to skoler i Stord

Rådmann Magnus Mjør i Stord kommune vil legge ned skolene på Litlabø og Huglo, og kutte svømmeundervisningen for alle Stord-elever i høst.

Litlabø skule

Dette er en av skolene som rådmannen i Stord kommune vil legge ned for å spare penger.

Foto: Litlabø skule

Mjør la i går frem sitt forslag til kutt i Stord-budsjettet for 2011.

Det skriver Avisa Sunnhordland .

Rådmannen hadde fått i oppdrag av kommunestyret å redusere budsjettet med 30 millioner kroner i håp om at kommunen da skulle bli strøket fra Robek-listen over kommuner med tilsyn av Fylkesmannen.

Etter å ha snudd på alle steiner, kom Mjør frem til en kuttliste som vil gi 21 millioner i innsparinger.

Vil legge ned Litlabø og Huglo

Skolene på Litlabø og Huglo vil være i drift også dette skoleåret, men rådmannen vil sette igang prosessen med å legge ned begge to.

Selv om det vil være mest å tjene på å legge ned Litlabø fra høsten av, så vil rådmannen utsette nedleggingen til høsten 2012.

Fjerner svømmeundervisning

Skoleelevene blir ifølge rådmannen uten svømmeundervisning fra i høst. 490.000 kroner skal spares på dette. Det oppvarmede bassenget i Rehabsenteret blir også stengt - og det blir dyrere å bade i kulturhuset.

– Negativ stemning på skolen

Litlabø skole har tidligere vært truet av nedleggelse. Og nå er både ansatte og lærere lei av den usikre situasjonen rundt fremtiden.

– Når spørsmålet om nedleggelse på nytt dukker opp, så blir det veldig negativ stemning på skolen. Vi trenger å få fred. Det er klart at både elever og lærere blir preget av en slik situasjon.

Det sier rektor ved skolen, Trude Aamot, til NRK.

– Det er ikke noen god situasjon å være i. Jeg håper at skolen får lov til å leve videre.

– Skolen er viktig for lokalsamfunnet

Også rektor ved Huglo skole, Laila Føyen, er skuffet over at det vurderes å legge ned skolen.

– Det er jo synd at det skal bli tatt opp til vurdering, sier hun til NRK. Skolen er viktig for lokalsamfunnet. Dette er en liten øy med rundt 100 innbygere, og det er jo langt å reise for de som skal på skolen herfra. Og det er ikke bare en skole - det er et kulturhus.

– Hvordan håper du at saken ender?

– Jeg håper selvfølgelig at Huglo skole får bestå, sier Føyen til NRK. Det er mange som kjemper for å ha den her, så jeg er positiv og håper at det skal gå bra. De som bor på øyen vil jo gjøre sitt for å kjempe for skolen.