Hopp til innhold

Vil ha kronerulling for å beholde broen

Trebroen over Vågen i Bergen blir stående til torsdag. Nå blir bergenserne utfordret til kronerulling for å beholde broen lengst mulig.

Trebro over Vågen

TRENGER PENGER: Studentprosjektet til Kunst- og designhøgskolen blir stående til torsdag. Men hvis bergenserne åpner lommeboken, kan broen bli stående enda lenger.

Foto: Kjartan Lægreid / NRK

Det er et absolutt krav at broen skal ha vakthold døgnet rundt. Det var konklusjonen etter et «krisemøte» i går ettermiddag.

Nå har Bergen kommune bidratt med vakthold både i helgen og natt til tirsdag. Men kostnadene er høye, og nå sier kommunen stopp.

Dermed må Kunst- og designhøgskolen selv sørge for vaktholdet fremover.

Trenger mer penger

– Vi har penger til å holde vakt så broen kan stå til torsdag. Men hvis bergenserne vil ha broen stående lenger enn det, må noen bla opp penger, sier prosjektleder og professor Petter Bergerud til NRK.no.

Petter Bergerud

TRENGER PENGER: Hvis broen skal bli stående lenger enn til torsdag, må det en kronerulling til, sier professor Petter Bergerud.

Foto: Kjartan Lægreid / NRK

Politiet har ikke rapportert om noen sikkerhetsproblemer det siste døgnet, ifølge Bergerud.

Broen ble satt opp i slutten av forrige uke. Men allerede natt til lørdag startet problemene.

Politiet måtte få på plass vakthold fordi mange berusede bergensere ville opp på broen samtidig . Dagen etter fikk broen slagside, og ble helt stengt.

Mange vil ha gratis bro

I går kveld gikk Kunst- og designhøgskolen ut og lovet at broen vil bli gitt bort gratis når den ikke lenger skal stå i sentrum.

– Vi har fått flere forespørsler, men mye av dette er ikke avklart. Det er ingenting i veien for at broen kan få et nytt liv et annet sted, sier Bergerud.

Det eneste en eventuell ny eier må sørge for, er å behandle broen så den tåler å stå utendørs.

– Broen består av ubehandlet treverk, og var i utgangspunktet bygget for å stå ute i noen uker, sier han.

Brukar stroppar på brua

MÅTTE SIKRES: Det var store problemer med broen i helgen, og til slutt ble hele broen stengt.

Foto: 03030-tipsar