Vil bli til Bruce kommer

Little Steven storkoser seg i kalde og snøfylte Bergen. - Det er som et postkort, sier superstjernen.

Bård Ose og Little Steven i NRK Hordalands studio
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Steve Van Zandt (58), bedre kjent som Little Steven, er stjerneskuespiller i «Sopranos», gitarist i Bruce Springsteens The E-Street Band, soloartist, plateprodusent og radiostjerne. For å nevne noe.

Denne uken har han flyttet inn i Yngve Sætres Duper Studio i Bergen for å gjøre ferdig debutalbumet til den norske jentegruppen Cocktail Slippers.

- Rene postkortet!

Cocktail Slippers

SLIPPER PLATE: Det norske rockebandet Cocktail Slippers kommer med ny plate i april.

- Jeg har valgt å mikse platen hos Yngve i Bergen, og kan anbefale det på det varmeste. Bergen er en fantastisk by. Dere er sikkert lei av å høre det, men det er sant. Vi har opplevd alle årstidene i løpet av de dagene vi har vært her. De syv fjellene, snøen… Det er rene postkortet, sier Little Steven til nrkhordaland.no.

Med seg har han John Luongo og Jean Beauvoir (ex-Plasmatics, jobbet med bl.a. Kiss, Ramones), som Van Zandt driver plateselskapet Wicked Cool Records sammen med.

- Vi har tett program mens vi er i Bergen. I utgangspunktet er vi her for å mikse platen, men vi er alltid også på jakt etter ny og spennende musikk, sier Jean Beauvoir til nrkhordaland.no.

Spiller med Bruce i Bergen

Steve Van Zandt gjorde seg bemerket som låtskriver og produsent for Southside Johnny på 70-tallet, og i 1975 ble han fulltids medlem i kompisen Bruce Springsteens backingband, The E-Street Band. På 80-tallet gikk han solo og stod blant annet bak apartheid-protesten «Sun City» i 1985. Springsteen, U2, Bob Dylan og Run DMC var blant artistene som medvirket på låten. Mot slutten av 90-tallet ble Little Steven igjen med i The E-Street Band, sammen med sin etterfølger Nils Lofgren.

9. og 10. juni kommer Bruce Springsteen, Steve Van Zandt og resten av bandet til Bergenhus Festning Koengen. Det blir Springsteens eneste konserter i Norge i år. Totalt 44.000 billetter er solgt til de to konsertene, noe som er konsertrekord i Bergen.

LES OGSÅ: «The Boss» til Bergen i juni
LES OGSÅ: 44.000 billetter blåst bort

- Kan jeg få bli her frem til det, spør Little Steven på sitt aller mest sjarmerende.

LES MER: - Springsteen er overeksponert

- Fantastiske låtskrivere

For øyeblikket er han mest opptatt av å promotere jentegruppen Cocktail Slippers.

- Jeg er fyren som mødrene deres advarte dem mot. Hvis du lurer på hvorfor jeg falt for dem, så er det bare å se på bildet av dem. Spøk til side, de er fantastiske låtskrivere og veldig begavede musikere. De har talent og en veldig sunn innstilling. I motsetning til veldig mange andre nye artister, så har de respekt for fortiden og viser det tydelig, sier Van Zandt.