Trykket øker mot Skarsfjord

Er Rune Skarsfjord rett mann til å trene Brann? Nei mener stadig flere. Men ifølge ledelsen i klubben sitter Skarsfjord fortsatt trygt.

Rune Skarsfjord

OMDISKUTERT. Trykket øker mot Branntrener Rune Skarsfjord etter den svake forestillingen mot Hønefoss i går kveld.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

I ettermiddag møttes partene til debatt i radiostudio i NRK Hordalands ettermiddagsending.

  • Tormod Bergersen – Sportsjournalist i Bergensavisen, som i dagens utgave krever Skarsfjords avgang.
  • Roald Bruun-Hanssen – Daglig leder i Sportsklubben Brann, som gir sin støtte til Rune Skarsfjord og sier han sitter trygt.
Branndebatt hos NRK Hordaland I studio: Daglig leder Rune skarsfjord i Brann og sportsjournalist Tormod Bergersen i Bergensavisen.

HØR DEBATTEN. I Studio: Daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen og sportsjournalist i Bergensavisen: Tormod Bergersen. Programleder: Erik Hanøy.

Ingen enighet

Som forventet ble det ikke enighet blant debattantene.

– Laget er langt under den fjerdeplassen man hadde håpet på i år, sier Tormod Bergersen. Det finnes flere forklaringer, men Rune Skarsfjord virker ikke som den rette mannen til å føre Brann til resultater, sier BA-journalisten.

Han stiller også spørsmål ved styret og ledelsen i Brann.

Roald Bruun-Hanssen er enig i at resultatene i høst har vært for dårlige. Han står fortsatt ved at det var riktig å skrive ny kontrakt med Rune Skarsfjord i sommer.

Sesongens laveste tilskuertall

Brann har ikke vunnet en kamp i Tippeligaen siden august. Samtidig daler tilskuertallene. Mot Hønefoss i går kveld var det offisielle tilskuertallet på Brann stadion i år for første gang under 10.000. Egentlig var det enda mer glissent. Mange med partoutkort har fått nok og holder seg hjemme. Sannsynligvis var det bare mellom 4000 og 5000 tilskuere på kampen.

– Det er viktig å snu trenden, sier Roald Bruun-Hanssen. Neste år er ambisjonen å ta medalje i serien.

Skjønner frustrasjonen

Brann-spillerne skjønner at folk ikke har lyst til å se laget spillet lenger. I går ble Brann til tider overkjørt av bunnlaget i Tippeligaen. Hønefoss spilte for å overleve og Brann ble reddet av reservekeeper Jørgen Mohus. En spiller som for øvrig ikke har fått fornyet kontrakten med Brann og nå håper på kontrakt med et lag i 1. divisjon.

I sesongens siste to kamper møter Brann Sandnes på bortebane, før laget avslutter hjemme mot Tromsø.