Tre knivhendelser i Bergen på én natt

En vekter ble knivstukket på åpen gate i Bergen. Han skulle stoppe slagsmål, men endte selv opp med å bli angrepet.

Laster kart, vennligst vent...

Natt til onsdag var det tre hendelser med kniv i Bergen sentrum.

– En skremmende utvikling, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt.

Vekter brøt inn i slåsskamp

Rett over midnatt ble en vekter knivstukket i Olav Kyrres gate i Bergen sentrum. Han skulle skille to personer som slåss, og endte altså selv med å bli knivstukket.

Det er uvisst om vekteren var på jobb da knivstikkingen fant sted, forteller operasjonsleder Svein Halleraker.

Mannen ble fraktet til sykehus med ambulanse. Han skal ikke være alvorlig skadet og var oppegående da han ble kjørt til sykehuset.

Den ene av de to antatte gjerningsmennene stakk av etter hendelsen. Den andre ble pågrepet av politiet.

– Det er ingenting som tyder på at det var forbindelse mellom offer og gjerningsmann, sier Halleraker.

Ranet med kniv

Bare noen timer senere fikk politiet nok en melding om en knivepisode. En person fortalte at han hadde blitt truet med kniv i Fjøsangerveien og at han hadde blitt frarøvet mobil og penger.

– Vi fikk en beskrivelse av gjerningsmannen, men har ikke funnet ham. Vi brukte både uniformert politi, sivilt politi og hundepatruljer i letingen, sier Halleraker.

Den mistenkte er en mann i 20-40-årene, ca. 170–180 cm høy, lys i huden, iført svart boblejakke og grå joggebukse. De som har opplysninger i saken bes ta kontakt på 02800.

Ingen kom fysisk til skade i denne episoden.

Viftet med stor kniv på gaten

Det er ingenting som tyder på sammenheng mellom de to hendelsene, legger Halleraker til.

– Beskrivelsene av gjerningsperson i Olav Kyrres gate stemmer ikke med personen som skal være gjerningsperson i Fjøsangerveien.

Politiet rykket også ut i natt da en kvinne gikk rundt på Danmarks plass med en stor kniv. Hun ble fraktet til legevakten og er nå anmeldt for å bære kniv på offentlig sted.

– Det er ikke vanlig at vi har flere hendelser med kniv i løpet av en natt. Men det skjer jo noen ganger at ting kommer samtidig og oppå hverandre, sier Halleraker.

– Kniv er et sort problem

Kniv blir brukt stadig oftere, sier Terje Magnussen i Vest politidistrikt.

– Det er dessverre slik. Kniv er veldig utbredt og det er et stort problem. Den er lett å gjemme vekk og bruke hvis du kommer i en trusselsituasjon. Det er en skremmende utvikling.

– Det er vanskelig å ha kontroll på hvem som har kniv eller ikke. Vi får ofte beskrivelser fra folk som er ute og observerer at folk har på seg kniv og når vi er i en situasjon med pågripelser er det ofte at vi finner kniv på personene.