Tiltales for drap på broren

En 24 år gammel mann tiltales for drap på sin storebror. Mannen har selv erkjent at han knivstakk broren i brystregionen.

Knivdrap i Åsane

DRAPSNATTEN: Natt til 21. september i fjor knivstakk den 24 år gamle mannen sin tre år eldre bror i en leilighet i Åsane.

Foto: Remi Boe Presttun

Mannen som sitter varetektsfengslet i Bergen fengsel fikk i dag beskjed om tiltalen mot han. Det skriver Bergens Tidende.

Advokat Per Magne Kristiansen dro umiddelbart ut til sin klient når tiltalen var kjent.

– Tiltalen var som forventet. Han er tiltalt for forsettlig drap. For den handlingen som denne tiltalen beskriver og gjelder så er det en riktig tiltalte, sier Kristiansen til NRK.

Innrømmer knivstikking

Det var natt til 21. september i fjor den 24 år gamle mannen knivstakk sin tre år eldre bror i brystregionen med kniv i en leilighet i Åsane. Broren døden av skadene etter kort tid.

Mannen har erkjent forsettlig drap i avhør med politiet, men nekter for at det var noe han hadde planlagt.

De to brødrene hadde hatt en uoverensstemmelse over tid, en konflikt som eskalerte den siste uken før drapet. Konflikten førte til en krangel som endte med at 24-åringen angrep storebroren med kniv.

– Glad for tiltalen

Ifølge Per Magne Kristiansen er 24-åringen glad for at tiltalen nå kommer og at rettssaken nærmer seg.

– Nå kan han forberede seg til at saken kommer opp og at han kan få lagt dette bak seg. Dette er et kapittel i hans liv som plager han fryktelig, sier forsvareren.

NRK har tross gjentatte forsøk ikke fått tak i politiadvokat Asbjørn Onarheim, som har hatt ansvar for saken for påtalemakten.