De største eksportørene i Hordaland registrerer nå at europeiske forbrukere stadig oftere bytter ut kjøtt med fisk.
- Vi får stadig tilbakemeldinger om økt interesse for norsk fisk, sier Agate Torbjørnsen, i Marine Harvest i Bergen
Stor optimisme
Fiskeeksportørene i Hordaland har ennå ikke offisielle tall for økningen i eksporten, men det meldes om at pilen på salgskurven har en optimistisk bue oppover.
- Det er i tråd med tallene fra Eksportutvalget for fisk som viser at eksporten på landsbasis økte med 10,5 prosent i januar, sier Jan Trollvik, direktør for statistikk og analyse ved Eksportutvalget for fisk.
Milliardinntekter
Selv beskjedne prosentøkninger i eksporten betyr betydelige inntektsøkninger for produsenter og eksportører. I fjor eksporterte Norge over to millioner tonn sjømat til en verdi av drøyt 31 milliarder kroner.
Og milliardene vil trille inn med enda større fart inneværende år, skal vi tro tilbakemeldingene fra kundene ute i Europa.