Slik skal det gjøres!

Morten, Paul og Magne satte en ny standard for konsertopplevelser i Bergen.

Selvsagt var det større med Stones. Selvsagt er MUSE og Coldplay mer spennende. Og selvsagt har artister levert bedre musikalsk fra en scene i Bergen. Men som totalpakke er det ingen hittil har overgått a-ha på Brann Stadion.

Se åpningslåtene «The Sun Always Shines On TV» og «Move To Memphis» her:

A-HA på Brann Stadion 2010

Gedigent og stormannsgalt

60 meter bred scene formet som en sommerfugl med både en videoproduksjon og et lysshow i som drar assiasjonene i retning U2. Gruppen selv oste av selvtillit og leverte en så profesjonell og strømlinjeformet opptreden som det forventes i den divisjonen de liker å tilhøre. Det var akkurat så gedigent og stormannsgalt at det føles helt riktig.

Og mon tro om ikke de hadde det moro der oppe på scenen også. Alle tre smilte og så ut til å kose seg stort. Morten delte mikrofonen med Magne, og alle tre rocket sammen på gitar under soloen i «Move To Memphis», Magne og Morten for anledningen med hver sin norskproduserte G#-gitar. Kontrasten var stor til gjenforeningsturnéen i 2001, hvor kommunikasjon og interaksjon på scenen virket å være totalt fraværende.

Akustisk bommert

Publikum var kommet for å feste og ta farvel, og det merktes fra første sekund. Først på låt nummer åtte, «The Bandstand», måtte gruppen jobbe for å få med seg publikum. Bandfavoritten «We’re Looking For The Whales» gikk heller ikke rett hjem.

LES AVSKJEDSINTERVJUET: - Har hatt en fantastisk karriere

Dristig nok valgte trioen å dra et unplugged-sett midtveis, noe som bare var delvis vellykket. «Butterfly, Butterfly» fungerte sånn passe i nedstrippet versjon. «Crying In The Rain» var selvsagt innertier, men a-ha bommet kraftig med obskure «(Seemingly) Nonstop July» fra 1991. Kveldens soleklare snakke-, drikke- og pissepause.

A-HA på Brann Stadion 2010

TILREISENDE FANS: Franske fans hadde tatt plass like foran scenen.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Setlisten var identisk med den som Ullevål Stadion fikk servert forrige helg, noe som innebar en gjennomgang av de fleste av gjengens aller største hits, med unntak av «Train Of Thought», «Touchy», «You Are The One», «Velvet», «Lifelines» og «Celice». Noen få bomskudd underveis, som nevnt, men alt i alt en rekke låter som ga fansen den festen de hadde bestilt.

Stadionbrølet

Allsangen kom uoppfordret tidlig på kvelden, og ble supplert med dansing og knyttnever i været på «I’ve Been Losing You». Da kjente bilder fra den Steve Barron-regisserte videoen til «Take On Me» flimret over den enorme videoskjermen før kveldens siste låt, tok Brann Stadion av som om byens røde stolthet skulle ha scoret tosifret mot Vålerenga.

Fem minutter senere takket Morten Harket for 25 år med minner, og fikk minst like mye kjærlighet tilbake fra alle de fremmøtte bergenserne.

Satte ny standard

Brann Stadion bestod for øvrig ilddåpen som konsertarena med glans. Forholdene kan knapt sammenliknes med Bryan Adams/Kurt Nilsen-konserten 1. juni 2004. Denne gangen var det skikkelig stadionfølelse og knallyd over alt – dog med en så tung bass at det neppe går upåaktet hen i nærområdets velforeninger.

Koengen får være så intim den bare vil, men konserten med a-ha på flotte Brann Stadion har satt en ny standard for konsertopplevelser i toppklassen.

KONSERT: a-ha - 28.08.2010

Brann Stadion

Tilskuere: Ca.25.000

 

Besetning:

Morten Harket (vokal), Magne Furuholmen (keyboards, piano, gitar), Paul Waaktaar-Savoy (gitar), Karl Oluf Wennerberg (trommer), Erik Ljunggren (keyboards, bass)

 

Oppvarmere:

  Casiokids, Polka Bjørn & Kleine Heine

 

SETLISTE:

 

 

01:

The Sun Always Shines On TV 

Hunting High And Low, 1985

02:

Move To Memphis

Headlines & Deadlines, 1991

03:

The Blood That Moves The Body

Stay On These Roads, 1989

04:

Scoundrel Days

Scoundrel Days, 1987

05:

Stay On These Roads

Stay On These Roads, 1989

06:

Manhattan Skyline

Scoundrel Days, 1987

07:

Hunting High And Low

Hunting High And Low, 1985

08:

The Bandstand

Foot Of The Mountain, 2009

09:

We're Looking For The Whales

Scoundrel Days, 1987

10:

Butterfly, Butterfly (The Last Hurrah)

25, 2010

11:

Seemingly Nonstop July 

East Of The Sun, 1991

12:

Crying In The Rain

East Of The Sun, 1991

13:

Minor Earth, Major Sky

Minor Earth, Major Sky, 2000

14:

Forever Not Yours

Lifelines, 2002

15:

Summer Moved On

Minor Earth, Major Sky, 2000

16:

I've Been Losing You

Scoundrel Days, 1987

17:

Foot Of The Mountain

Foot Of The Mountain, 2009

18:

Cry Wolf

Scoundrel Days, 1987

19:

Analogue (All I Want)

Analogue, 2005

20:

The Living Daylights

The Living Daylights OST, 1987

21:

Take On Me

Hunting High And Low, 1985