Familie og venner samlet rundt 50-åring som omkom i Spania

En mann fra Bergen ble funnet omkommet etter en svømmetur i Spania. Venner og familie var med på ferien for å feire mannens 50-årsdag i dag. I stedet holder de nå minnestund.

Albir

SPANIA: Mannen fra Bergen omkom i det som trolig var en drukningsulykke, ved Albirstranden på østkysten av Spania.

Foto: Flickr, SurfGuard

Mannen fra Fyllingsdalen la ut på en svømmetur i går formiddag, skriver Bergens Tidende.

Han var sammen med familie og venner på østkysten i Spania. I dag skulle de feire hans 50 årsdag. I stedet blir det holdt minnestund for mannen, som døde i en tragisk drukningsulykke.

Forsvant på svømmetur

En talsperson for familien skriver til Bergens Tidende at det ble satt i gang en leteaksjon etter ham, da han ikke dukket opp etter svømmeturen. Han hadde tatt samme svømmetur flere ganger tidligere i løpet av reisen.

Flere frivillige deltok i søket, sammen med mannens reiselag og spansk politi. Han ble funnet i vannet ved stranden i Albir, rundt klokken 17.00 søndag ettermiddag.

– Familie og venner var samlet i Albir for å feire hans 50-årsdag i dag. Det vil i dag i stedet bli holdt minnestund, skriver familien til Bt.

– Han etterlater seg samboer og tre barn. Familien ønsker å takke de frivillige som stilte opp for å hjelpe til med å finne han. Familien ber med dette om ro.

Blir ivaretatt

Sjømannskirken i Albir ble varslet i går.

– Jeg har vært i kontakt med familien. Det er en stor gruppe som er samlet og de blir ivaretatt, sier sjømannsprest Trine Færevåg til NRK mandag formiddag.

UD kan bekrefte at en nordmann er funnet omkommet i området Costa Blanca i Spania.

– Vi gir både familie og politi den bistanden vi kan, som vanlig i slike saker, sier Kristin Enstad i UD til NRK.

Politiet etterforsker saken, men det skal ikke være mistanker om noe kriminelt. Mannen blir obdusert ifølge familien.