Ble drapssiktet etter sprikende forklaring

Politiet tror ikke på samboerens forklaring om at drapsofferet sloss med fremmede menn før han ble drept. Etterforskerne mener kvinnen forklarer seg sprikende og i kontrast til funn på åstedet.

Mann drept i Storms gate på Møhlenpris

STORAKSJON: Da væpnet politi tok seg inn i leiligheten i Storms Gate, fant de mannen hardt skadet inne i leiligheten. Kort tid senere døde 46-åringen.

Foto: Anders Ekanger / NRK

Tidlig mandag morgen, bare en time etter drapet, begynte politiet sine samtaler med den 41 år gamle kvinnen, som da hadde status som vitne.

Noen timer senere hadde hun snakket seg til en drapssiktelse. Politiet fant nemlig hennes forklaring så lite troverdig og usammenhengende, at de valgte å sikte henne for forsettelig drap.

I avhørene har kvinnen forklart at hun våknet i 06-tiden mandag morgen av støy og høylytt krangel ute fra gangen i leiligheten de to bodd i på Møhlenpris i Bergen.

I dag ble 41-åringen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud av Bergen tingrett.

– Holdt håndkle mot knivsåret

Da kvinnen gikk ut i gangen, ble hun dyttet av en person eller en dør, og falt inn i stuen. Umiddelbart etter kom den drepte 46-åringen inn, og sa han var knivstukket, før han segnet om livløs.

– Der ble hun sittende og holde et håndkle mot såret. Hun sier at hun kunne kjenne at han ble kaldere, sier kvinnens forsvarer, Rune Valaker.

Mannen døde etter kort tid av blødning etter knivskaden han fikk i brystet.

Denne forklaringen tror politiet imidlertid ikke noe på. De mener kvinnen har forklart seg selvmotsigende og usammenhengende om hvordan hennes samboer gjennom de siste årene mistet livet.

– Det er et sprik mellom de funnene vi har gjort på åstedet og det kvinnen forklarer, sier politiadvokat Sidsel Isachsen.

Hun vil ikke konkretisere hva sprikene i 41-åringens forklaring går ut på.

Politiet har ennå ikke funnet noe de kan identifisere som drapsvåpenet, men har beslagtlagt flere kniver fra en oppvaskkum.

I tillegg har politiet tatt beslag i siktedes dagbok.

Kraftig kritikk av politiet

Forsvarer Rune Valaker er sterkt kritisk mot politiets opptreden mandag morgen. Han forteller at politiet begynte å konfrontere 41-åringen med hennes egne forklaringen under én time etter hennes samboer ble funnet knivstukket.

Selv om hun i 10-tiden ba om å få snakke med sin advokat, gikk det over syv timer før hun traff Valaker første gang etter hun ble pågrepet. Da hadde hun for lengst blitt siktet for drapet på 46-åringen.

Politiet i Bergen har siktet en kvinne for drap på samboeren sin mandag morgen.

Politiet har siktet samboeren for drap

– Min klient var i sjokk og i sorg etter å ha mistet sin kjæreste og samboer gjennom fem-seks år. Hun gråt hele tiden, var forvirret og helt knust. At hun blander fakta og forklarer seg uklart, er derfor ikke rart. Det er hårreisende at politiet bruker hennes egne forklaring i en slik situasjon mot henne, mener Valaker.

Politiadvokat Sidsel Isachsen avviser at politiet har oppført klandreverdig overfor den 41 år gamle kvinnen.

– Vi forsøkte å få tak i forsvareren tidlig på dagen, uten hell, sier Isachsen, som ikke ønsker å kommentere kritikken ytterligere.

Domfelt for vold tidligere

Den siktede kvinnen er domfelt ti ganger tidligere, blant annet for vold.

I 2009 ble hun dømt for å ha slått en sosialarbeider i hodet med en mobillader.

Fire år tidligere var hun under mistanke for å ha knivstukket en mann, men denne saken ble etter hvert henlagt.

Forsvarer Rune Valaker medgir at hennes klient er en kjenning av politiet fra før, men fremhever at hun i flere år har vært inne i en positiv utvikling.

Han har representert kvinnen i mange år.

– Hun gikk inn i et behandlingsprogram for fire år siden, og siden da har jeg ikke hatt kontakt med henne i forbindelse med kriminalsaker, sier Valaker.