Siktet 15-åring utvist fra skolen

15-åringen som er siktet for videotrusselen mot Erdal ungdomsskole på Askøy, skal for noen uker siden ha blitt utvist fra skolen på grunn av trusler.

Erdal skole
Foto: Erdaluk.no

- Jeg skal komme tilbake og ta dere, skal 15-åringen i følge Bergens Tidende ha sagt etter at han ble utvist for noen uker siden.

Avisen skriver at gutten skal ha følt seg mobbet og at bakgrunnen for utvisningen var at han truet rektor Leiv Jan Nilsen.

- Etter et langt liv i skolen må man tåle litt av hvert, men det er selvsagt grenser, sier Nilsen til BT.

Tatt hånd om av barnevernet

Gutten er satt fri etter avhør i går, og nekter for å ha laget filmen som lå på Internett.

Han har i en tid vært på en av barnevernets institusjoner.

Nå er 15-åringen siktet for trusler etter at politiet mener de kan knytte ham til videoen som ble lagt ut på nettstedet YouTube. I videoen er det bilder av Erdal skole og referanser til skolemassakrene i USA og Finland.

Politiet mener videoen kunne være en trussel mot skolen. Alle elevene ble kroppsvisitert da de kom på skolen.

"Time to die, bitches!"

Det var den britiske Christine Giscombe som oppdaget videoen på en Facebook-gruppe opprettet til minne om ofrene etter skolemassakren i Finland.

Hun sendte sporenstreks en mail til rektor ved Erdal ungdomsskole. Deretter ringte hun i følge BA politiet i Bergen for å informere om videoen. Avisen slår i dag opp "Time to die, bitches!" som videoens budskap.

- Jeg ble virkelig sjokkert. At man går inn på den gruppen og legger ut en slik video... Det var nok et desperat rop om hjelp, sier hun til BA.

Hun husker ikke hva teksten i videoen sa spesifikt, men den skal ha blitt oppfattet som dramatisk.

Videoen er i følge Bergensavisen opprettet av en person med brukernavnet «Soon Done» og med et bilde av Metallica-albumet «Kill 'em all» som profilbilde.