Se video av den dramatiske redningsaksjonen

Helikopterflyger Oddvar Hulbak og mannskapet hans i CHC Helikopterservice var på vei til Bergen fra Statfjord B med en pasient da nødmeldingen kom. En seilbåt stod i brann i Herdlefjorden.

Helikopterflyger Oddvar Hulbak og mannskapet hans i CHC Helikopterservice var på vei til Bergen fra Statfjord B med en pasient da nødmeldingen kom. En seilbåt stod i brann i Herdlefjorden.

SE VIDEO: Bildene er tatt av CHC Helikopterservice ved bruk av et varmesøkende kamera. Det er ingen lyd på videoen.

Det var sent onsdag kveld dramaet utspilte seg i farvannet mellom Askøy og Holsnøy. Like før klokken 22.30 fikk nødetatene melding fra en innringer på Askøy om at han så flammer, røyk og nødraketter ute i fjorden. Det var en 30 fots seilbåt som stod i full fyr.

Oddvar Hulbak

DRAMATISK REDNING: Oddvar Hulbak i CHC Helikopterservice var fremme 10 minutter etter at nødmeldingen kom.

Foto: LinkedIn

– Vi kom frem omtrent samtidig med luftambulansen og så at det lå en person i vannet som svømte mot land fra den brennende seilbåten. Det så faktisk en stund ut som om det var to personer, men det viste seg at han dro redningsdrakten etter seg i vannet, sier Oddvar Hulbak til NRK.

Torsdag fortalte 48-åringen, som var om bord i seilbåten, sin historie til NRK.

Nå forteller også noen av dem som deltok i redningsaksjonen sin historie.

10 minutter unna

– Vi var 10 minutter unna da alarmen gikk. Etter å ha vurdert tilstanden til pasienten vi hadde med fra Statfjord bestemte vi oss for å gå direkte til Herdlefjorden, sier Hulbak.

– Vi så et rimelig alvorlig gulaktig lys som tydet på flammer på lang avstand og skjønte raskt at dette var alvorlig. Vi har varmesøkende kamera om bord og prioriterte å søke etter om det kunne være flere personer i vannet.

– Vi svevde over luftambulansehelikopteret som gikk ned for å berge personen som var kommet seg på land. Vi deltok i redningsoperasjonen imellom 40 til 45 minutter. Da var også et redningshelikopter kommet til stedet, og vi kunne fortsette til land med pasienten vår, sier helikopterflyger Oddvar Hulbak.

– Effektivt redningsarbeid

Hulbak mener onsdagens redningsoperasjon er et godt eksempel på hvordan samarbeidet mellom CHC Helikopterservice, Luftambulansen og 330 skvadronen kan fungere i slike situasjoner.

– Her utfylte vi hverandre på en utmerket måte og heldigvis så endte det godt!