Se «Kåre» danse Poterock

Ungdomsskoleelever med hysterisk hyllest til mer enn 20 år gammel Vinskvetten-låt. - Utrolig artig, mener bandet selv.

Poterock

ELLEVILL: Håvard B., Bernssen (19) spiller «Kåre» i video-hyllesten til Vinskvetten. «Kåre» var i starten et av artistnavnene til Vinskvettens Arild Totland, som nå er langt mer kjent som «Belbert».

Selv om videoen til «Poterock» ble lastet opp på Youtube.com tidligere denne måneden, er det snart to år siden den ble laget.

Gunnar Låstad

IMPONERT: Gunnar Låstad i Vinskvetten mener låtvalget er spesielt og spennende.

Foto: Privat

Bak den morsomme musikkvideoen står to daværende elever ved Alversund ungdomsskule i Lindås, Siri Elisabeth Bernssen (nå 17) og Frøydis Sæbø (17), begge fra Seim.

Se videoen her!

- Er jo striler hele gjengen

- Denne ble laget som et avsluttende prosjektarbeid i tiende klasse. Vi brukte broren min Håvard (19) og to kamerater i rollenem forteller Siri Elisabeth Bernssen til nrkhordaland.no .

Vennegjengen har også laget video til Prima Vera-klassikeren «Det Er En Fin Dag» , men var aldri i tvil om hvor man skulle gå for å hente godt tekstmateriale til denne videoen.

- Vi er jo striler hele gjengen. De har masse gode tekster, og denne har vi alltid syntes var ganske morsom. Poteter er jo noe vi alle har et forhold til, sier Bernssen.

- Håper de liker den

Videoproduksjon er foreløpig bare en hobby for jentene, som nå har gått til innkjøp av et flett nytt videokamera. De to 17-åringene holder for tiden på med en påskekrim som skal vises på fest i speidergruppen 4H. Men hva Vinskvetten selv synes om hyllesten, aner de ikke.

Vinskvetten

OPPHAVSMANNEN: «Poterock» ble skrevet av Bjørn Jensen (midten) tidlig på 80-tallet.

Foto: NRK

- Jeg håper de liker den. Vi er jo store fans av dem, sier Bernssen.

Vinskvetten-bassist Gunnar Låstad, som også er en av veteranene i bandet, var ukjent med videoen da nrkhordaland.no tok kontakt, og ble svært overrasket over låtvalget.

- Utrolig artig og stilig! Dette er jo en ganske gammel låt, som vi ikke har spilt så mye live, sier Låstad, etter å ha sett videoen på Youtube.

Glemt perle

«Poterock» ble skrevet av Bjørn Jensen, også kjent som «Bertel» og «Peder’n», en gang i perioden 1982 til 1983, og var del av Vinskvettens «Potefeber»-revy i Salhushallen på midten av 80-tallet.

Låten dukket opp på gruppens første LP «Platå» i 1988, men har siden vært en glemt perle i bandets katalog.

- Jeg kan huske at vi spilte den på en russefest på Sletten Ridesenter for mange, mange år siden. Det er nok eneste gangen i nyere tid, sier Låstad.

Vinskvetten ble stiftet på midten av 70-tallet som en parodi/hyllest til Salhus' store sønner, Salhuskvintetten OLKABILAMO. Det nye bandet kalte seg først Salhusvinskvetten VODKA CINZANO, men kuttet raskt ut siste del av bandnavnet.

Siden 1997 har gruppen gått under navnet Vinskvetten, for å unngå forveksling med sine gamle helter.