Hopp til innhold

– En dypt tragisk situasjon som berører hele kommunen

Stord kommune har satt inn et psykososialt kriseteam for å ta seg av de berørte etter drapet i Sagvåg torsdag kveld. Politiet vil slippe mer info om saken på en pressekonferanse kl. 12.00.

Etterforsker drap på Stord

Totalt tre personer var involvert i knivstikkingen som endte med drap i Sagvåg på Stord torsdag ettermiddag. En person er død, en annen er pågrepet og siktet, mens en 45 år gammel mann et lettere skadd.

Drap i Sagvåg

FULL DRAPSALARM: Politiet har pågrepet en mannsperson etter et knivdrap på Sagvåg på Stord torsdag ettermiddag.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

45-åringen ble fraktet til Haukeland universitetssykehus etter episoden.

Omstendighetene er foreløpig ikke kjent. Den pågrepne er foreløpig ikke siktet for drap, men for å være involvert i dødsfallet. Vedkommende har fått oppnevnt bistandsadvokat.

LES OGSÅ: – En blir jo skremt når slikt skjer rett rundt hjørnet

– En spesielt tragisk sak

– Enhver drapssak er tragisk, men denne saken er spesielt tragisk, sier lensmannen på Stord, Bernt Norvalls, til NRK.

Han vil foreløpig ikke utdype hva som ligger i den uttalelsen, men politiet har kalt inn til pressekonferanse på lensmannskontoret i Leirvik sentrum kl. 12.00 fredag.

– Årsaken vil komme frem da, sier Norvalls.

NRK følger pressekonferansen fra kl. 12.00.

Fra før er det kjent at det er familierelasjoner mellom de involverte og at en eller to av dem skal være forholdsvis unge. Det skal også ha vært funnet gjenstander på åstedet som kan knyttes til hendelsen.

Utfordrende for politiet

Drap i Sagvåg

POLITIET PÅ STEDET: Åstedet er fortsatt sperret av fredag, og uniformert politiet holder vakthold.

Foto: Marte Rommetveit / NRK

Liv Kari Eskeland

STERKT PREGET: Ordfører Liv Kari Eskeland (H) sier hendelsen preger hele kommunen.

Foto: Aleksander Vallestad / NRK

Informasjonskoordinator Thea Cecilie Engelsen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt opplyser at politiet på pressekonferansen vil stille med politiadvokat Bård Njøsen og etterforskningsleder Oddbjørn Laurhammar, samt lensmann Norvalls.

Engelsen legger ikke skjul på at saken er utfordrende for politiet, også i forhold til hvor mye informasjon de skal gå ut med på pressekonferansen.

– Dette er en vanskelig og omfattende sak, sier Engelsen til NRK.

– Tar vare på de involverte

Ordføreren på Stord, Liv Kari Eskeland (H), karakteriserer det hele som «en dypt tragisk situasjon» som berører hele kommunen.

– Stord er ikke større enn at vi blir sterkt grepet når et drap skjer i kommunen vår. Her er det også en svært spesiell situasjon som har oppstått. Vi mobiliserer og prøver nå å ta vare på de involverte og omgivelsene deres på en så god måte som mulig, sier Eskeland til NRK

Kommunen satte i går sammen et psykososialt kriseteam for å ta seg av de berørte.

– Teamet vil fredag morgen trå sammen for å vurdere situasjonen videre og hvordan kommunen skal agere fremover, sier Eskeland.