Hopp til innhold

Ildsjelpris til Dale Oen: – Alex ville vært stolt

Robin Dale Oen er kåret til «Friluftslivets ildsjel». – Veldig overraskende. Jeg ser ikke på meg selv som noen ildsjel, sier 34-åringen.

Robin Dale Oen

FIKK PRIS: Robin Dale Oen fikk Friluftslivets ildsjelpris for sitt arbeid med Dale Oen Experience i Øygarden.

Foto: Adalheidur Oldeide

Robin Dale Oen Ildsjelpris

FIKK PRIS: Robin Dale Oen fikk 150.000 kroner, diplom og en kniv.

Foto: Terje Dale / NRK

Dale Oen fikk i dag prisen under festivalen «Friluftsliv for alle» på Toten.

– Det var særdeles overraskende, og veldig kjekt, sier han til NRK like etter prisutdelingen.

34-åringen fra Øygarden får prisen for arbeidet med Dale Oen Experience. Han har bygget opp et senter med kajakker, klatring, overnatting, instruktører og ekspedisjoner der skoleelever og ansatte i bedrifter får oppleve og mestre nye ting i friluft.

Prisen er på 150.000 kroner. Dale Oen har en rekke ideer til hva han skal bruke dem på.

– Det skal gå til enda bedre aktiviteter for ungdommene. Vi har jo behov for utstyr, har planer om å kjøpe sykler, og i tillegg skulle vi absolutt hatt et sted å lagre utstyret på senteret. Nå står det i garasjen hjemme hos meg, sier han.

– Føler meg ikke som en ildsjel

Friluftslivsprisens Hederspris ble etablert i 1995. En rekke markante friluftslivspersoner har siden da mottatt prisen, som har etablert seg som den mest høythengende innen norsk friluftsliv.

Prisgivere er Helsedirektoratet, Miljødirektoratet, Friluftslivets Fellesorganisasjon, festivalen Friluftsliv for alle og Vestre Toten kommune.

Friluftslivets Ildsjelpris ble delt ut første gang i fjor. Dale Oen er overrasket over å vinne.

– De andre nominerte kommer jo fra større organisasjoner. Vi er veldig, veldig små, og det er veldig kjekt at de legger merke til oss. Dessuten føler jeg meg på ingen måte som en ildsjel. Da tenker jeg på en godt voksen person, og jeg anser meg selv som ganske ung ennå, ler 34-åringen.

Robin Dahle Oen fra Øygarden er en av kandidatene til Friluftslivets ildsjelpris som deles ut på fastivalen "Friluftsliv for alle" i slutten av august 2014. Avstemning på UT.no.

ILDSJEL: Bli med til Øygarden og se hva Robin Dale Oen gjør for at flere skal få opplevelser og føle mestring med aktiviteter i naturen.

– Alex ville vært stolt

Det er lesere av NRK.no og ut.no som har stemt frem Dale Oen som vinner.

– Jeg håper de har sett at vi gjør en forskjell for de ungdommene vi har med på aktiviteter. Prisen kommer veldig godt med, sier Dale Oen.

Dale Oen Experience ble startet etter at Robins bror, Alexander Dale Oen, brått gikk bort i april 2012.

– Dette er jo i Alex sin ånd, og jeg er helt sikker på at han hadde vært stolt over prisen. Friluftsliv generelt, og å få bort det tydelige skillet mellom det og toppidrett, har alltid vært viktig for oss, sier Robin.

  • SE PRESENTASJON AV ALLE KANDIDATENE HER: