Hopp til innhold

Torleif ble nummer 100.000 hos Sjømannskirken

Den norske sjømannskirken på Gran Canaria knuste alle besøksrekorder i år. I dag feirer flere hundre nordmenn julaften hos kirken.

Rekordbesøkende på Sjømannskirken

SEKSSIFRET: Torleif Larsen får beviset fra sjømannsprest Karl Hjelmeland på at han var nummer 100.000 inn døren på kirken i Kanariøyene.

Foto: Sjømannskirken

Sjømannskirken på Gran Canaria er mer populær enn noen gang. Denne julen satte kirken ny besøksrekord da besøkende nummer 100.000 var innom rett før julaften.

Aldri før har en norsk sjømannskirke noe sted i verden hatt så mange innom på ett år.

Nummer 100.000 kom inn døren

Nummer 100.000 ble Torleif Larsen, som kom innom Sjømannskirken lørdag.

Larsen er opprinnelig fra Kristiansand, men har bodd fire år på Gran Canaria. Da han besøkte kirken ble han hedret med blomst og et eget bevis av sjømannsprest Karl Hjelmeland.

– Det er første gang i sjømannskirkens historie at en kirke har hatt så mange besøkende i løpet av ett år, forteller Roar Sandvik.

Sammen med konen Karen Maria Sandvik er han blant de mange pensjonistene som jobber som vinterassistenter på sjømannskirken.

LES OGSÅ: Sjømannskirken mener politikere svikter norsk barn i Spania

Sjømannskirken på Gran Canaria

TROPISK JUL: Sjømannskirken ligger idyllisk til i havnen i Arguineguin. Her er det for øvrig 21 grader i dag.

Foto: Sjømannskirken

Klart for norsk feiring

I dag steller ekteparet og de andre på kirken i stand til norsk julefeiring på den norske sjømannskirken i Arguineguin på Gran Canaria.

Karen Maria Sandvik

FRIVILLIG: Karen Maria Sandvik er en av de mange vinterassistentene som jobber på sjømannskirken.

Foto: Privat

– Vi begynte klokken 09.00 og gjør klart for mellom 250 og 300 mennesker. Det blir to gudstjenester; en familiegudstjeneste klokken 14.00 og en vanlig høytidsgudstjeneste klokken 16.00, forteller Karen Maria Sandvik.

Deretter venter middag for de ansatte, før det blir en stor norsk julekveld for alle nordmenn som ønsker å komme innom. De kan for øvrig vente seg en julefeiring i sol og 21 grader i dag.

Før dagens messer og feiring skal det også bakes – og den enorme julebaksten har holdt mange frivillige i sving i innspurten før julaften.

– Det har blitt bakt flere hundre kaker av hver type, forteller Roar Sandvik.

Julebakst på Sjømannskirken

BAKEDUGNAD: De frivillige har stått på for å bli ferdig med de mange hundre julekakene som trengs til julefeiringen.

Foto: Sjømannskirken