Hopp til innhold

Kvinne skadet i kitingulykke – måtte vente en time ekstra på hjelp

En kvinne er skadet i en kitingulykke på Hardangervidda. Politiet i Hordaland og Nordre Buskerud klarte først ikke bli enige om hvem som skulle hjelpe henne, men nå har snøscootere fra Røde Kors hentet henne ned.

Kiting

KITING: Kiting er en sport der utøveren bruker vinden som fremdrift ved hjelp av en drage.

Foto: AFP PHOTO DDP/THOMAS LOHNES / Scanpix

Hordaland politidistrikt fikk klokken 14.25 tirsdag ettermiddag melding om at en kvinne var skadet i en fot etter å ha kitet på Hardangervidda.

– Hun var kommet bort fra følget sitt, og kom seg ikke fra stedet uten hjelp. Hun kunne ikke oppgi nøyaktig posisjon, men opplyste at hun bodde på Geilo, og det var snakk om at det kunne være der borte hun lå, sa politiets operasjonsleder Preben Wallestad.

Dermed ble Nordre Buskerud politidistrikt og lensmannen på Geilo varslet. Men vel en time senere fikk Hordalands-politiet redningsoppdraget tilbake.

– Klokken 15.32 fikk vi opplyst at kvinnen var en til to kilometer fra Kjeldebu, etter at det var kommet en skiløper til stedet.

Kjeldebu ligger ved Sysenvatnet øst for Eidfjord (se kart i bunnen av saken).

To snøscootere sendt ut

Dermed ble mannskaper fra Hardanger kalt ut.

– Vi kalte ut innsatsleder fra Hardanger lensmannsdistrikt, og Eidfjord Røde Kors skal sende ut minst to snøscootere. De er på vei fra Krossdalen på riksveg 7 nå, og er antatt å være fremme klokken 17.30, sa Wallestad.

Det var fint vær på stedet, og kvinnen var godt kledd.

– Ut fra de meldingene vi har fått, skal hun ikke være alvorlig skadet, så vi får satse på at det går bra, sa Wallestad.

Klokken 18 opplyser politiet at Røde Kors har funnet frem til kvinnen, og frakter henne til riksveg 7.

– Hun kan ikke gå på foten, men den er trolig ikke brukket, skriver politiet på Twitter.

Kjeldebu