Hopp til innhold

– Veien blir stengt i flere dager

Omfattende arbeid må til for å sikre fjellsiden over Nesttunveien.

Ras stenger vei i Bergen

STENGER VEIEN: Fjellsiden over Nesttunveien må renskes før veien kan åpne igjen. I tillegg må det boltes eller settes opp netting som sikring.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

SISTE: Ny geologisk vurdering etter at rensking er gjort, trolig fredag morgen.

– Det er kommet ned ganske store steiner. Geologen som har vurdert rasstedet sier det må renskes opp i fjellsiden, forteller trafikkoperatør Tore Tysse, ved Vegtrafikksentralen.

Politiet fikk melding om raset på fylkesvei 582 mellom Paradis og Hop klokken 09.27 torsdag morgen. Da hadde steinen lagt i veibanen en stund allerede.

– Må boltes fast

Vegvesenet har bestilt et såkalt renskelag som skal få utført arbeidene i fjellsiden over veien. Dette arbeidet kommer til å ta tid å få utført.

– Det er omfattende arbeider som må gjøres. Vi må opp med store maskiner, og det kommer til å ta tid. I tillegg må det enten boltes eller settes opp netting som sikring, forklarer Tysse, som ikke regner med at veien kan åpnes i løpet av torsdag.

– Vi vet ikke hvor lenge veien kommer til å bli stengt, men det flere dager blir det, sier trafikkoperatøren.

Lang omkjøring

Ras stenger vei i Bergen

MÅ RENSKES: Fjellsiden langs Fylkesvei 582 i Bergen må renskes.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

Raset har gått like sør for Tennissenteret på Paradis. Det er omkjøring via E39, men der må man være oppmerksom på at statsminister Michelsens vei også er stengt mellom Paradis og Fjøsanger.

Dermed må du tilbake til Wergeland for å komme deg inn på E39 fra Paradis