Hopp til innhold

Politimesteren beklaget til Monikas mor

Kristina Sviglinskaja fikk i dag for første gang – ansikt til ansikt – en beklagelse fra politiet for måten de har håndtert saken rundt datterens død på.

Kristina Sviglinskaja

FIKK BEKLAGELSE: – Det opplevdes som sterkt, forteller Kristina Sviglinskajas bistandsadvokat Stig Nilsen, etter at avdøde Monikas mor for første gang fikk en personlig beklagelse av politiet i Hordaland.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

– Moren Kristina var med i møte med politiet i dag. Der fikk hun høre om innstillingen på tiltale, om etterforskningen Kripos har gjort og hvordan dette har foregått, forteller Kristina Sviglinskajas bistandsadvokat, Stig Nilsen.

Politiet i Hordaland gjorde onsdag kjent at de ser seg ferdig med etterforskningen av Monika-saken, og at den nå vil bli sendt over til statsadvokaten. Politiet vil tiltale Monikas tidligere stefar for drap på 8-åringen.

– Vi er bare lettet over at politiet selv velger å gå ut med dette, det letter trykket vi opplever på informasjon om saken, sier Nilsen.

Stig Nilsen

– HUN ER TRYGG PÅ POLITIET NÅ: – De sa til henne at de har tatt læring av dette, forteller bistandsadvokat Stig Nilsen, som var sammen med Kristina Sviglinskaja under møtet med hordalandspolitiet i dag.

Foto: Christine Kongsvik / NRK

– Beklaget for første gang

Under møtet Nilsen og hans klient hadde med politiet, var også politimester John Reidar Nilsen til stede. Det var da han kom med beklagelsen Monikas mor aldri før personlig har fått.

– Politimesteren var til stede, og beklaget overfor moren måten de hadde håndtert saken på. De sa til henne at de har tatt læring av dette. Det opplevdes sterkt, forteller Nilsen.

Tidligere politimester Geir Gudmundsen har tidligere beklaget den manglende etterforskningen av 8-åringens dødsfall. Ifølge bistandsadvokaten er det første gang politiet har beklaget saken ansikt til ansikt med Monikas mor.

Hun er ifølge Nilsen trygg på at politiet denne gangen har gjort en grundig jobb.

visepolitimester

SA UNNSKYLD: Fungerende politimester John Reidar Nilsen i Hordaland politidistrikt, beklaget direkte til Monika Sviglinskajas mor Kristina, under et orienteringsmøte i Bergen i dag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Over fire år siden Monika døde

Det er nå over fire år siden Monika Sviglinskaja ble funnet død av moren i leiligheten deres i Sund kommune. Ni måneder senere ble saken henlagt av politiet.

I desember, to år etter dødsfallet, krevde en etterforsker i bergenspolitiet at saken måtte gjenopptas. Det samme gjorde morens bistandsadvokat året etter. I mai i fjor ble saken tatt opp igjen av politiet i Bergen og Kripos ble koblet inn.

I oktober 2014 ble en 33 år gammel mann fra Litauen arrestert og siktet for å ha drept Monika. Ifølge politiet var det blant annet funnet DNA fra 33-åringen på et belte som den døde åtteåringen hadde rundt halsen.