Oversvømmelse i Studentsenteret

Brannvesenet jobber onsdag kveld med å pumpe vann ut av kjelleren på det nye Studentsenteret.

Studentsenteret under vann

Brannvesenet og Sivilforsvaret jobber med å tømme Studentsenteret for vann.

Foto: Linn Mevold Skogheim / NRK

- Vi fikk melding om en halv meter med vann i kjelleren på Studentsenteret, opplyser Thorstein Nerås ved brannvakten i Bergen.

Brannvesenet fikk melding i 18.30-tiden onsdag kveld. To biler ble sendt til stedet for å pumpe ut vann fra kjelleren og Sivilforsvaret er tilkalt for å hjelpe til.

- Nå har vi situasjonen under kontroll, men tidligere i kveld var det kritisk, sier overbrannmester Jan Tore Brakstad i Bergen brannvesen.

Universitetet i Bergen har ennå ikke tatt i bruk senteret.

- Oversvømmelsen er i et teknisk rom under svømmebassenget. De elektriske skapene står på bein, så vi håper at det ikke kommer skader på det tekniske utstyret, sier Lars Silseth, prosjektleder hos Statsbygg.

- En får krysse fingrene for at alt går bra. Bygget ligger på en høyde, så når det blir opphold bør det ikke ta mange timene før kjelleren er tom for vann, sier han.

Statsbygg har fra før av to pumper i kjelleren i tilfelle oversvømmelser, men pumpene har ikke klart å ta unna vannmengdene fra dagens regnvær.

- Dette er kjedelig, og det er ingen god løsning å måtte ha grunnvannspumper i et så regnfullt område som Bergen. En burde tilstrebe en annen løsning, enten vanntett betong eller en form for drenering, sier Silseth.

Dette kan skje igjen?

- Tidligere har det ikke vært et stort problem, men noe kan selvsagt ha skjedd noe under sprengningsarbeidet som kan ha påvirket, sier Silseth.