Hopp til innhold

Oljearbeideren døde momentant

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at oljearbeideren som mistet livet på COSL Innovator, døde med en gang bølgen traff.

Knuste ruter på COSL Innovator

HER TRAFF BØLGEN: 53 år gamle Rune Morten Narvåg var innenfor en av disse vinduene i boligkvarteret på riggen da kjempebølgen traff 30. desember i fjor.

Foto: Leif Rune Løland

Det har vært kjent at den omkomne befant seg på lugaren da en kjempebølge slo mot boligkvarteret på oljeriggen han arbeidet på. Bølgen knuste 17 lugarventiler (vinduer), og etterlot seg store mengder vann inne i lugarene.

Nå er den foreløpige obduksjonsrapporten klar, og den viser at mannen døde momentant av skader han ble påført i forbindelse med hendelsen.

Offentliggjøringen av denne informasjonen skjer i samråd med familien, skriver Sør-Vest Politidistrikt i en pressemelding.

– Vet ikke om noen har brutt loven

– Det er opprettet en undersøkelsessak, og vi vet foreløpig ikke om det er begått lovbrudd, opplyser Åslaug Høgemark, leder for Nordsjø- og miljøseksjonen i Sørvest Politidistrikt.

Det var 30. desember den første dødsulykken i petroleumsvirksomheten siden 2009. To andre arbeidere fikk lettere skadet, og ble fraktet til Florø og Bergen for behandling.

LES MER: Dødsulukka kan føra til nye krav for riggar

Under etterforskningen av ulykken har politiet en tett dialog med Petroleumstilsynet, som har foretatt egne undersøkelser på stedet og gir faglig bistand til politiet.

Fire instanser gransker

Det var 106 personer på riggen da kjempebølgen traff. 44 av dem ble evakuert etter ulykken, mens 62 måtte bli igjen mens oljeriggen gikk for egen maskin til Sotra nyttårsaften.

Både riggselskapet COSL, oppdragsgiver Statoil, politiet og petroleumstilsynet skal granske hva som skjedde.