Hopp til innhold

Nå skal skandalehuset rives

Etter at Bergen kommune har gitt en rammetillatelse kan eierne nå gå i gang med å rive Kalfarveien 20.

Kalfarveien 20

KLART FOR Å RIVES: Bergen kommune har gitt rammetillatelse til å rive dette huset i Kalfarveien.

Foto: Sindre Vik Helgheim / NRK

Den kondemnerte bygningen har i en periode vært tilholdssted for et 20-talls mennesker. Nå er det opp til eieren å skaffe seg nødvendige avtaler slik at arbeidet kan starte.

Det er selskapet Bergen Fjellsiden AS som eier eiendommen. Styreleder Karsten Aubert sier til Bergensavisen at de vil sette i gang med riving så snart det er praktisk mulig.

– Vi har fått rammetillatelsen. Nå skal vi finne entreprenører til å gjøre selve jobben før vi får igangsettelsestillatelse, sier Aubert til avisen.

LES OGSÅ: Bodde i rønne full av boss og ekskrementer

LES OGSÅ: Her innbrakte politiet 20 personer

Se bildene fra det falleferdige huset i Kalfaret:

Ønsker å bygge leiligheter

Huset fikk nye eiere for tre år siden. Siden har det vært i sterkt forfall. Det har fungert som overnattingssted for husløse. Dessuten har det vært et stort rotteproblem knyttet til bygget.

Bergen Fjellsiden AS ønsker å bygge 44 leiligheter i tillegg til næringslokaler på eiendommen og en tilstøtende tomt i Forskjønnelsen.

Rivningstillatelsen gjelder imidlertid ikke for den andre eiendommen, opplyser Bergen kommune til BA.

Har kranglet lenge

Bergen Fjellsiden AS har lenge vært i krangel med Bergen kommune om utnyttelse av eiendommen. Kommunen har dessuten hele tiden stått fast på at det huseierens oppgave å sikre huset.

Bergen Fjellsiden AS er også blitt truet med bøter hvis ikke huset ble skikkelig avstengt. Nå er det altså klart at det vil bli revet.

LES OGSÅ: Kommunen krever umiddelbar sikring

20 personer innbragt i Kalfaret