Nå blir det kollektivreklame i Bergen

Fylkestinget gikk inn for kollektivreklame. Høyre, Frp og Venstre sikret flertall med én stemmes overvekt.

Reklame
Foto: Illustrasjon

Med flertallet i fylkestinget blir det reklame på kollektivtrafikken i Bergen.

Det er imidlertid bystyret som avgjør om det blir reklame i byrommenene. Der er KrF ventet å gå imot, men fylkesordfører Tom-Christer Nilsen har tidligere uttalt at han føler seg trygg på at saken skal gå gjennom i bystyret.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Demonstrasjon mot reklame

PROTESTENE HJALP IKKE: Demonstranter hadde møtt opp utenfor fylkestingsmøtet i går, men nådde ikke frem med budskapet sitt. I dag vedtok Høyre, Frp og Venstre kollektivreklame i Bergen.

Foto: Turid Rogne

Da fylkestingsmøtet startet i går, hadde demonstranter møtt opp for å gi klar beskjed til fylkespolitikerne om at de ikke ønsket reklamen.

– Det er et demokratisk problem at noen med veldig mye penger kan kjøpe seg tilgang på byrommet vårt. Vi trenger ikke mer reklameinntrykk, men heller mindre. Jeg skulle ønske vi hadde folkevalgte som ikke forsøker å selge vår oppmerksomhet, for ganske lite penger og, sa Charlotte Myrbråten, en av demonstrantene som hadde møtt opp.

Men demonstrantene nådde altså ikke frem med sitt budskap.

Da fylkestingets politikere stemte over saken onsdag, gikk 29 inn for forslaget om å innføre kollektivreklame, mens 28 gikk imot.