Hopp til innhold

Bygger unik medieby til 1,5 milliarder

Mediebedriftene i Bergen flytter sammen.

Toppsjefene i TV 2, NRK, Bergens Tidende, Bergensavisen, Vizrt og Universitetet i Bergen holdt i formiddag felles pressekonferanse.

Sammen med utbygger Entra Eiendom presenterte lederne i de ulike mediebedriftene i Bergen - for en gangs skyld - én felles nyhet samtidig: etableringen av MediaCity Bergen.

SE HELE PRESSEKONFERANSEN HER:

NRK, TV 2, BT og BA m.fl. presenterte MediaCity Bergen under en pressekonferanse på Nordiske Mediedager i Bergen fredag.

Skal stå ferdig om tre år

Dagens nyhet er at det definitive startskuddet går for etableringen av medieklyngen. Mediebedriftene og en del av Universitetet i Bergen flytter sammen i nye lokaler i Lars Hilles gate i Bergen.

Eiendommen Lars Hilles gate 30 består i dag av ca. 35 000 kvadratmeter og skal utvides med ca. 10 000 nye kvadratmeter til totalt ca. 45 000 kvadratmeter. Entra mener eiendommen vil fremstå som et signalbygg.

Prosjektet har en total investeringsramme på rundt 1,5 milliarder kroner.

Etter planen står det hele ferdig i 2017.

Disse er til stede på pressekonferansen, som du kan følge øverst i saken:

  • Adm. dir. og sjefredaktør Alf Hildrum TV 2
  • Rektor Dag Rune Olsen, Universitetet i Bergen
  • Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, NRK
  • Sjefredaktør Gard Steiro, Bergens Tidende
  • Sjefredaktør Anders Nyland, Bergensavisen
  • Visepresident Fredrik Gunnestad, Vizrt
  • Adm.dir Klaus-Anders Nysteen, Entra Eiendom

– Unikt samarbeidsprosjekt

– Vi er stolte av at de toneangivende mediehusene og utdannings- og forskningsmiljøene har valgt vår løsning for å samles i ett felles miljø, sier Klaus-Anders Nysteen, administrerende direktør i Entra.

Utbyggeren offentliggjorde i formiddag at det er enighet om leiekontraktene for etablering av medieklyngen.

– MediaCity Bergen skal bli det mest fremtidsrettede stedet for å drive medieproduksjon. MediaCity Bergen blir et unikt samarbeidsprosjekt, hvor mange aktører har jobbet sammen lenge for å gjøre dette mulig, fortsetter han.

Slik presenterte Entra Eiendom prosjektet:

TV 2, NRK Hordaland, Bergens Tidende og Bergensavisen ønskjer alle å flytta inn i ei ny medieklynge i Lars Hilles gate i Bergen, som etter planen skal stå ferdig i 2016 eller 2017.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.