Med tommel opp fra bunn til topp

Hordalands laveste punkt befinner seg 260,4 meter under havoverflaten. Det høyeste punktet er 1.861 meter over havet. Klarer NRK Hordalands utvalgte å ta seg mellom disse ytterpunktene i løpet av en uke?

NRK på haiketur gjennom Hordaland

PÅ HAIKETUR: Halvor Folgerø (bak) og Tim Wassmo skal bruke tommelen for å ta seg fra Hordalands laveste til Hordalands høyeste punkt i løpet av en uke.

Foto: NRK

Halvor Folgerø og Tim Wassmo er duoen som er plukket ut for å gjennomføre turen.

– Dette er en test av hordalendingenes velvilje. Vi er avhengige av snille bilister for å klare å komme oss gjennom fylket. Kall oss gjerne for naive, men vi tror folk er snille, sier Halvor Folgerø.

Start i Bømlafjordtunnelen

Turen starter i mandag på bunnen av Bømlafjordtunnelen, rundt 260 meter under havoverflaten. Her har duoen fått spesialtillatelse til å stille seg opp for å haike.

– Vi har dusjet i dag, og er begge to noenlunde velstelte. Derfor håper vi noen bilister forbarmer seg over oss når vi stiller oss opp med tommelen og en NRK-vimpel for å haike i 14-tiden.

I løpet av dagen og kvelden er målet å ta seg til Odda. Så fortsetter turen gjennom Hardanger før den til slutt skal ende på toppen av Hardangerjøkulen dersom alt går som planlagt.

Dårlig værvarsel

– Værvarselet er ikke det aller beste, men dette tar vi som en utfordring, sier de to, som lover rapporter både på nett, radio og fjernsyn i dagene som kommer.

Hver morgen vil de være på plass på NRK Hordalands morgensending på P1 med rapporter like før klokken åtte.