Mann fra Hordaland vant 63 millioner i Viking Lotto

Fire nordmenn vant onsdag mange millioner av den rekordstore Viking Lotto-potten. En mann fra Hordaland trakk det aller lengste strået.

Viking Lotto-trekningen som gjorde fire nordmenn rike

FULL POTT: Fem norske og én finsk rekke gikk inn med full pott i onsdagens trekning.

Foto: NRK

Fem norske og én finsk rekke gikk inn med full pott i onsdagens trekning.

En mann fra Hordaland vant med to like rekker og får utbetalt 63 millioner kroner. Så mye har Norsk Tipping aldri delt ut til en enkelt spiller. Den forrige Viking Lotto-rekorden var på 45 millioner kroner.

To fra Hordaland vant

– Norsk Tipping har ennå ikke snakket med mannen, opplyser kommunikasjonssjef Magne Vikøren til NRK.

– Han har ikke tatt telefonen, men vi prøver å få tak i ham, sier Vikøren.

I tillegg ble en spiller fra Bærum, en fra Troms og en mann fra Bergen mangemillionærer etter trekningen. De får utbetalt 31,6 millioner kroner hver, sammen med vinneren fra Finland.

– Nå må jeg sette meg ned

Det betyr at to menn fra Hordaland har vunnet, og til sammen stikker av med nesten 95 millioner kroner hver.

Vikøren forteller at de har fått tak i den andre vinneren fra Hordaland, en mann i 50-årene fra Fana i Bergen, som leverte kupongen sin på Lagunen Storsenter.

– Han pustet tungt da vi ringte ham. Vi spurte hva han skulle gjøre nå, og da svarte han at han første skulle sette seg ned, sier Vikøren.

Måtte dobbeltsjekke kupongen

Fana-mannen hadde hatt TVen og trekningen på, men ikke fått med seg at han vant. Da Norsk Tipping ringte, måtte han sjekke kupongen.

Han vil være anonym, og ikke snakke med media.

Da NRK snakket med Norsk Tipping klokken 21.15 hadde de fremdeles bare fått fatt i to av de norske vinnerne.

Lykketallet: 45

Vinnertallene som ble trukket ut, var 23, 25, 26, 31, 36 og 45. Lykketallet var 45, og dermed var det klart at den rekordstore premien på 190 millioner kroner kunne deles ut.

Den tidligere rekorden på 45 millioner kroner ble med andre ord knust av hordalendingen. De andre vinnerne kommer også høyt opp på rekordstatistikken i norsk sammenheng.

Vikøren er spesielt glad for at de får dele ut penger til flere personer.

– Det var vel kanskje på tide at potten gikk nå. I dag var det fem vinnere totalt, og det er veldig trivelig at det fordelte seg på flere personer. Det er mye kjekkere å dele ut 31,6 millioner til flere, enn å dele ut 190 millioner til én person, sier han.