Lærte bergenselever om verdighet

I én time fikk denne klassen han helt for seg selv.

Kronprins Haakon

Kronprins Haakon hilste på elevene han skulle være sammen med i én time av sitt besøk i Bergen.

Foto: Ragnhild Osnes Olsen / NRK

Kronprins Haakon er i Bergen for å snakke om verdighet i forbindelse med Global Dignity Day som arrangeres 20. oktober. Han brukte onsdag formiddag sammen med elever ved Olsvikåsen videregående skole.

– Det var veldig spennende. Vi lærte mye, og selvfølgelig veldig kult å få snakke med kronprinsen, sier Azemina Gashi, en av elevene.

Klassen hennes var ekstra heldige. De fikk nemlig selveste kronprinsen som instruktør da klassene skulle drodle rundt ordet verdighet i klasserommene sine.

I tillegg til å jobbe sammen med én utvalgt klasse i en time var det også fellessamlinger utover dagen.

Verdighet angår oss

Hensikten med prosjektet er å bevisstgjøre ungdom på hva verdighet er og hvordan verdighet angår oss alle i hverdagen. Over 50 land i hele verden deltar i opplegget.

– Tanken er at elevene blir mer bevisst på hvordan de kan bruke de ressursene de allerede har, til noe positivt for andre, sier kronprinsen til NRK.

Kronprinsen etablerte Global Dignity i 2006 sammen med den amerikanske fattigdomsbekjemperen John Hope Bryant og den finske filosofiprofessoren Pekka Himanen.

Imponert over elevene

– De var veldig flinke til å catche både forståelsen av verdighet, men også å relatere det til egenopplevde historier. Det krever ganske mye mot å stå der oppe og fortelle historiene sine, sier kronprins Haakon.

LES MER OM DETTE PÅ: Kongehuset.no