Ruten som drives av BNR gikk med mer enn en million kroner i underskudd i siste halvår i fjor. Årsakene er både lave passasjertall og dyrere dirvstoffpriser.
BNR mener de ikke blir tatt på alvor når de legger fram underskuddstallene. De trodde de ville få belønningsmidler fra staten for bedring av kollektivtrafikken. BNR mener de trenger en kompensasjon for de økte drivstoffsatsene for at båten skal overleve.

Trygve Tønnesen fra BNR. Foto: NRK.
Bussene har skylden
BNR legger mye av skylden for passasjersvikten på bussene.
- Kvartersbussene som HSD satte opp mellom Askøy og Bergen fikk økt frekvens i august. Hver dag tar de 400 passasjerer fra Snarveien. Situasjonen er nå kritisk for båten, sier administrerende direktæør i BNR, Trygve Tønnesen, til Askøyværingen.
- Biltrafikken blir kaotisk
Og hurtigbåten mellom Kleppestø og Nøstet har sine lokale forkjempere.
- Det er galskap og en skandale hvis båten forsvinner. Uten båten vil trafikken øke nå når broen blir nedbetalt, både til Askøy og på innfartsårene inn til Bergen. Det kommer til å bli kaos, sier Einar Aadland, tidligere leder for Beinveiens venner.
Han har liten sans for privatisering av kollektivtrafikken mellom Askøy og Bergen.
- Private selskaper har blitt spilt opp mot hverandre i en ødeleggende konkurranse. Dette er blårusspolitikk, mener Aadland.
Askøy kommune er også svært interesserte i at Snarveien skal overleve som transportmiddel. Kommunen har søkt om belønningsmidler til hurtigbåten.
- Det er fare for hele kaiområdet rundt Kleppestø blir liggende dødt og at verdien på området synker, sier fagsjef Ove Vonheim i Askøy kommune.
Fylkesordføreren nekter BNR å legge ned
BNR truer nå med å legge ned hurtigbåten etter 1. april hvis de fylket ikke kan bidra med ekstra midler for å oppretteholde tilbudet.
Men fylkesordfører Torild Selsvold Nyborg sier at det ikke er så enkelt som å bare legge ned hurtigbåtruten.
- BNR har skrevet under en bindende avtale på anbudet de fikk om hurtigbåten på denne strekningen, sier Nyborg.
- Avtalen gjelder for ti år, og de kan ikke bare trekke seg fra den før den er utgått. Det betyr at selskapet må opphøre å eksistere eller de må gå konkurs for at de skal kunne trekke seg ut av kontrakten om Snarveien.

HSD-buss mellom Bergen og Askøy. Foto: NRK.
Ser på Nordhordland
Hele kollektivtrafikken på Askøy skal opp til vurdering i Hordaland fylkeskommune senere i vår, etter mønster fra en annen region som plutselig har fått takstfri biltrafikk - nemlig Nordhordland.
Etter at Nordhordlandsbrua ble gratis for bilistene ble bussprisene der redusert med 40 prosent for å demme opp for økt privatbilisme.
Innen mai måned vil erfaringene fra Nordhordland bli vurdert som grunnlag for hva som vil skje med Askøy.
I morgen skal samferdelsutvalget i Hordaland fylkeskommune ta stilling til om Snarveien skal få en og en halv million i belønningsmidler fra staten.
Og blir det negativt svar fra fylket legges rutetilbudet ned fra 1. april, sier BNR.