Hopp til innhold

Kripos koplet inn etter barnedødsfall

Erfarne etterforskere fra Kripos skal nå hjelpe politiet i Hordaland i en ny gjennomgang av det mystiske barnedødsfallet i Sund.

Dødsfall

FANT IKKE ALLE SVAR: Politiet konkluderte med at skadene på den åtte år gamle jenten ikke indikerte noen kriminell handling. Men nå har politiet tatt

Foto: Remi Presttun/Bergensfoto.no

– Vi har fått noen av Kripos' mest erfarne etterforskere til å gå gjennom saken i sin helhet, sier politinspektør Sidsel Isachsen ved Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

Mobiltelefonen aldri funnet

Åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død i en leilighet på Steinsland 14. november 2011. Politiets etterforskning konkluderte med at det ikke lå noe kriminelt bak dødsfallet, men i etterkant har politiet fått kraftig kritikk fra tidligere Kripos-topp Asbjørn Hansen.

I en rapport fra Hansen konkluderes det med at politiets etterforskning hadde vesentlige mangler og at saken aldri skulle vært henlagt.

Rapporten peker blant annet på at åtteåringen ringte en rekke ganger til sin mor tidlig på dagen. Da moren ringte tilbake, fikk hun ikke svar. Deretter ble telefonen slått av. Jentens mobiltelefon er heller ikke blitt funnet. Vitner har også fortalt at de så en person rundt huset på det aktuelle tidspunktet

Krevde ny gjennomgang av saken

Hansen ble engasjert av morens bistandsadvokat, Stig Nilsen. Rapporten er bakgrunnen for at moren har krevd saken gjenopptatt. Politiet har tatt begjæringen til følge og går nå gjennom saken på nytt.

Nilsen er svært fornøyd med at politiet nå har engasjert Kripos i arbeidet.

– Dette er helt avgjørende og i tråd med min anmodning. Kripos bør også lede den taktiske etterforskningen, sier Nilsen til NRK.