Hopp til innhold

Krabbelasagne

I denne retten kan det også brukes fylte krabbesjell. De finner du i fryseboksen hele året.

Krabbelasagne
Foto: godfisk.no

Ingredienser
2 krabbeskjell
200g dypfryst spinat
1 grovhakket løk
1 ss olivenolje
4 tomater i skiver

Hvit saus
2 ss smør
4 ss hvetemel
4dl helmelk
SALT OG PEPPER

12 lasagneplater

Porsjoner 4
Sett stekeovnen på 170 ◦C .

Ta krabbekjøttet ut av skjellene. Tin spinaten og klem ut så mye væske som mulig. Bland spinat og krabbekjøtt.

Fres løken myk olje, avkjøl den og bland den med krabbe og spinat.

Lag en tykk hvit saus av smør, mel og melk. Smak den til med salt og pepper. Det er viktig at sausen er tykk da tomatene avgir væske under stekingen. Bland sausen med krabbe, spinat og løk. Smak til med salt og pepper.

Velg en form som passer til tre lag med lasagneplater. Legg et lag lasagneplater i bunnen, dekk med 1/3 av krabbesausen og tomatskivene. Legg på neste lag og dekk med lasagneplater. Fordel resten av sausen over og legg på resten av tomatskivene.

Stek lasagnen midt i ovnen til den er gjennomstekt, ca 30 minutter. Server den rykende varm.

Kilde: godfisk.no