Kjøkkensjef ved Hotell Neptun i Bergen, Fredrik Hald, er en av kokkene du hører i Godt for ganen. I vinter dukker han opp sammen med Marit Hjønnevåg fra Norsk Sjømatsenter. Foto: Egil Torheim/NRK
TIL FIRE PERSONER:
2 fileter kryddersild eller 8-10 ansjosfileter
6-8 store poteter
1-2 løk
1/2 ts salt
1 ts pepper
2 ss smør/margarin
1 dl fløte
2 dl melk
3 ss strøkavring
Slik gjør du det
Skrell potetene og skjær de i tynne skiver. Skrell og hakk løken. Legg poteter, løk og kryddersildfilet eller ansjosfilet lagvis i en smurt ildfast form. Dryss litt salt og pepper på potetlagene. Første og siste lag skal være poteter. Legg smøret i skiver på toppen. Hell over fløten/melken og avslutt med dryss av kavring. Stekes midt i ovnen ved 225 grader til potetene er møre.
Server Jansons fristelse med en frisk salat til.
Drikkeforslag
Til Jansons fristelse passer det godt med et glass øl, og gjerne akevitt.
Tips om kryddersild
Server gjerne kryddersild med løk, rømme og kålrotstappe.
TIL FIRE PERSONER:
4 Kryddersildfileter
1 løk, gjerne rødløk i skiver
Rømme
Serveres med kålrotstappe, laget av kokt kålrot og smakt til med smør, salt og pepper.