Hordaland går klar av det verste uværet

Hordaland slipper lettere unna i uværet til helgen enn først fryktet.

Uværet

IKKE SÅ ILLE SOM FØRST VENTET: Lavtrykkene som var fryktet å treffe Hordaland med full styrke til helgen, vil ikke ramme så hardt som først antatt.

Onsdag denne uken kunne statsmeteorologene melde om fare for storm med vindkast i orkanstyrke på Vestlandet. Nå viser det seg imidlertid at uværet ikke blir så ille som først ventet.

Vinden treffer Rogaland først

Lavtrykk er på vei mot Norge via den såkalte jetstrømmen, og uværet som var fryktet i Hordaland ser ut til å ha dreid både mot sør og nord, og fylket går derfor klar av det verste været.

– Ja, nå ligger det like sør for Shetland, og heldigvis for oss her i Hordaland så ser det ut for at det tar en nok så sørlig bane. Vinden går på land nå i ettermiddag et sted i nærheten av Boknafjorden i Rogaland. Sånn at vi får en del forsidevind fra sør og sørøst nå i dag, som faktisk minker av og dreier østover, sier statsmeteorolog Frode Hassel.

Martin Granerød

STASMETEOROLOGEN ADVARER: Statsmeteorolog Martin Granerød advarer mot høye bølger langs kysten på Vestlandet, og ber folk holde god avstand til sjøen.

Foto: Britt Kristin Ese / NRK

Fortsatt store bølger langs kysten

Langs kysten vil det fortsatt bli bølger på 10-12 meter som tidligere meldt, og statsmeteorolog Martin Granerød råder folk til å holde seg på god avstand til sjøen.

Selv om det ikke blir sendt ut et ekstremvarsel, vil det fortsatt bli skikkelig ruskevær både lørdag og søndag.

– I morgen kan vi forvente vestlig full storm i enkelte strøk i Hordaland og Rogaland med vindkast opp mot 30-35 m/s, mens det enda lenger nord kan det blir vindkast opp mot sterk storm, melder Granerød.

Mot søndag vil vinden avta noe, men det vil komme regnbyger og haglvær i Bergen og resten av Hordaland.

Stasmeteorologisk institutt vil følge med på utviklingen og komme tilbake med oppdatering om uværet.