Hopp til innhold

Haugen fikk gullet

Fredag fikk Helge Haugen beviset på at også han er seriemester. I kveld skal han takke med å senke gamle lagkamerater.

Helge Haugen med gullmedaljen

MINNE FRA BERGEN: Bergenseren forlot Brann for å få mer spilletid, men rakk likevel å få nok kamper til å vinne gull med rødtrøyene.

Foto: Gorm Natlandsmyr/Brann.no

Branns trofaste midtbanesliter og publikumsfavoritt Helge Haugen forlot klubben i sommer, men fikk likevel med seg nok kamper i rødt til å bli seriemester.

Fredag kveld fikk han endelig gullmedaljen, samt en takk fra Brann-trener Mons Ivar Mjelde etter at Brann hadde hatt sin første trening på Alfheim Stadion foran kveldens siste serierunde.

Angrer ikke

Ifølge Brann.no var det et hjertelig gjensyn, og de fleste Brann-spillerne ville hilse på og gratulere bergenseren med gullet. Haugen innrømmer at han gjerne skulle vært med på gullfesten i Bergen, men legger samtidig til at han trives veldig godt i Tromsø.

Helge Haugen

ELSKET I BERGEN: Helge Haugen hadde, og har fortsatt, en høy stjerne hos Brann-fansen.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

– Det hadde vært spesielt å få vært del av det som har skjedd i høst. Men jeg har overhodet ikke angret på det valget jeg tok. Faktisk har jeg blitt mer og mer sikker på at det var riktig. Jeg trives veldig godt i Tromsø, og har spilt fast på et godt lag. Og det har vært riktig for min utvikling som spiller, sier Helge Haugen til avisen Nordlys.

Sugen på retur

Likevel ymptet han frempå om en mulig retur til Bergen da han ble overrakt gullmedaljen.

– Hvem vet, kanskje jeg kan komme tilbake som en enda bedre fotballspiller en dag, sa Haugen til Mjelde da han fikk medaljen.

Helge Haugen spiller trolig sammen med tidligere Brann-spiller Martin Knudsen på Tromsøs midtbane i kveldens kamp mot Brann.

Helstad og Rush ute

De rødhvite må klare seg uten Sigurd Rushfeldt, men stiller ellers med skadefritt mannskap mot Brann. Gjestene fra Bergen stiller uten stjerner som Thorstein Helstad, Robbie Winters og sin avtroppende kaptein Martin Andresen.

Her er forventet lagoppstilling for begge lag:

TIL: Borch - Høgli, Steen, Reginiussen, Yndestad - Knudsen, Haugen, Strand, Lindpere - Sequeira, Moldskred.

BRANN: Opdal - Dahl, Bjarnason, Walde, Guntveit - Huseklepp, Solli, El Fakiri, Vaagan Moen - Björnsson, Sjöhage

KAMPEN LIVE:Vi følger Tromsø - Brann fra kl. 18.00