Håper på Le Mans neste år

Thor-Christian Ebbesvik startet årets finalehelg i European F3 Open med å være raskest på trening. Men så kom problemene.

Thor-Christian Ebbesvik

SKUFFET IGJEN: Nok en gang gikk ikke bilen som den skulle. Årets avslutning i den spanske F3-serien ble ikke som Thor-Christian Ebbesvik hadde håpet på. (arkivbilde)

Foto: tce-racing.com

- Nå er jeg egentlig glad for at denne sesongen er over, og ser allerede frem neste år, sier bergenseren etter en sjuende og en tiendeplass i helgens 15. og 16. runde av European F3 Open på Circuit de Catalunya utenfor Barcelona.

Raskest på trening


25-åringen var raskest av samtlige på den første treningen, men rett før kvalifiseringen begynte det å regne, og bilen fungerte ikke bra på det våte underlaget.

Derfor måtte han starte fra tiende startposisjon i det første løpet, heter det i en pressemelding.

-I starten av det første løpet ble jeg presset av banen av en konkurrent og var helt nede på 16. plass. Derfra kjørte jeg meg opp til en 10. plass, forteller Thor-Christian Ebbesvik.

Det ble også startposisjonen i det andre løpet som til slutt ga en 7.plass.


- Rundetidene i helgen har jo vært bra, men jeg føler meg forfulgt av uflaks. I tillegg vant Adrian Campos Jr. det første løpet, og dermed falt jeg ned til femteplass i mesterskapet.


Satser på Le Mans

Til tross for femteplassen i mesterskapet har den ambisiøse racerføreren vunnet et løp på Donnington Park, og tatt pallplasseringer på både Magny Cours og Monza denne sesongen.

Nå håper han på et sete i Le Mans til neste år for å kunne kjøre 24-timersløp i LMP2-klassen

- Forhåpentligvis får jeg til noen tester allerede før jul. Jeg går på med krum nakke og satser på å slå hardt tilbake neste sesong, etter denne sesongen hvor det meste har vært stang ut.