Hopp til innhold

Han er på Norges lengste rotur

Flere dager på tur har satt sine spor på Kjell Tore Solvang sine hender. Mannen fra Askøy skal bruke fire måneder på å ro fra svenskegrensen til Kirkenes.

Kjell Tore Solvang ror i store bølger og tung vind. Viser fram båten og nevene.

– Jeg har hatt en fin tur med mye motvind. Men jeg har kommet ganske langt, så jeg er rimelig fornøyd, sier Solvang.

I all slags vær skal tidligere landslagspadler Kjell Tore Solvang ro i 10–12 timer hver dag. Turen skal gå fra Svinesund til Kirkenes på fire måneder.

Brukte urin på hendene

I 21 dager har Solvang rodd den lange ruten som har satt et tydelig preg på hendene hans.

– Det er mange som er veldig opptatt av hvordan hendene blir. Da må jeg bare si at hvis du ror mellom ti og fjorten timer dagen, så blir hendene ødelagt, sier han og viser frem hendene.

I går ankom han Korsfjorden like utenfor Bergen. 58-åringen var forberedt seg på en lang tur og dårlig vær, og underveis har han fått med seg noen gode tips til de ødelagte hendene.

  • Se video øverst i saken.

– De første dagene brukte jeg urin for å ikke få infeksjon i det, det var en gammel skipsseiler som sa det til meg. Så traff jeg en rekefisker i Arendal som ba meg bruke honning. Så fra Arendal og opp hit så har jeg brukt honning på hendene, sier Solvang.

Ensomt

Han forteller at det er godt å se folk igjen, for det har vært en ganske ensom ferd de siste dagene. Etter at han var i en bilulykke for noen år tilbake, tok han et valg om å ta seg sammen og trene hardt.

– Jeg er en eventyrlysten person, jeg har vært mye på tur før og liker utfordringer. På denne turen skal jeg samle inn penger til kreftsykebarn, sier han.

Solvang er i rute og over helgen går turen videre nordover.