Grov rasisme mot asylmottak

«Slipp de løs så kan vi få fellingstillatelse på dem», heter det i ett av innleggene på protestgruppen mot asylmottak i Sund kommune.

Protestgruppe på Facebook

STERK PROTEST: Med undertittelen «Vi ska faen ikkje ha nokke asylmottak!!» sier ungdom i Sund sin sterke mening om det planlagte asylmottaket i kommunen.

Foto: Faksimile Vestnytt

Ungdom som er i mot det planlagte asylmottaket i Klokkarvik har nå samlet seg sammen i en protestgruppe på Facebook. Gruppen «Nei til asylmottak på Klokkarvik» teller 325 medlemmer, skriver Vestnytt.

Rasisme av verste sort

På debattforumet hagler det med rasistiske kommentarer:

«eg har tilgang på harpun, om noen kaster dem i vannet kan vi jo ligge og duppe førstemann til 50?»

En annen uttrykker seg slik:
«hehe, eg har ikkje opplevd action i sund på mange år for all del, slepp dei laus i sund så kan me få fellingstillatelse på dei»

«hvordan få en asylsøker til å passe i en leirduekaster?»

Ordføreren sjokkert

Ordføreren i Sund kommune, Albrigt Sangolt er sjokkert.

- Dette er rasisme i verste ordelag. Dette vil si at vi i kommunen har et stort problem. Jeg ble satt i sjakkmatt nå, sier ordføreren til avisen.

Sangolt er kjent med at det har vært en del dårlige holdninger i Klokkarvik i forbindelse med asylmottaket.

- Det kan hende jeg ikke har gjort en god nok undersøkelse i forhold til hva det innebærer å ha et asylmottak i kommunen, innrømmer han.

- Ikke min intensjon

Mannen bak Facebook-gruppen, Tore André Neverdal, hevder det ikke var hans intensjon å spre rasisme. Han nekter å stå inne for innholdet på debattforumet, men er klar på at han ikke ønsker et asylmottak velkommen.

- Det var ikke min intensjon å spre rasisme. Det er bare noe tull fra torsker som har skrevet dette på nettsidene. Men ingen på Klokkarvik kommer til å føle seg trygge om vi får et asylmottak der, sier han til avisen.

- Må slåes ned på

Ordføreren er ikke den eneste som reagerer på rasismen.

- Jeg tror folk spisser dette, men knapt nok to måneder etter skuddramaet i et asylmottak i Asker, så er det veldig viktig at slikt blir slått ned på, sier leder i SOS Rasisme, Trond Thorbjørnsen til Vestnytt.

Facebook-gruppen oppfordrer også medlemmene sine om å stille på folkemøtet om asylmottaket komende mandag slik at det planlagte asylmottaket ikke blir noe av.