Hopp til innhold

Priser Loddefjord

I morgen er det klart for pomp og prakt når John Olav Nilsen & Gjengen endelig avduker spellemannsskulpturen i Loddefjord.

John Olav Nilsen & Gjengen

FIKK PRIS: John Olav Nilsen & Gjengen ga bort prisen med en gang de fikk den.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Da bandet fra Loddefjord i Bergen vant Spellemann for beste rockealbum i 2009 med plata For Sant Til Å Være Godt” sa de at prisen skulle støpes fast på et passende sted i bydelen.

- Skal inspirere

Hvor prisen skal stå og hvordan prisen skal se ut har vært en godt bevart hemmelighet, men skulptør Inge Fornes kan avsløre at prisen skal stå i et skogholt ved Sandgotna banen, montert på et stålrør.

- Det har vært en lang prosess, forteller Inge Fornes som selv er fra Loddefjord.

- Vi har diskutert hvor den skal stå og hvordan den skal se ut, og det har blitt veldig enkelt. Når du står ved prisen vil du få god utsikt over Loddefjord. I tillegg vil det på ei messingplate stå deler av en John Olav Nilsen & Gjengen-tekst.

LES OGSÅ:

Inge Fornes forteller at han synes det var en ære å bli spurt om å lage skulpturen som bandet har gitt bort til bydelen.

- Når jeg hørte at de skulle gi bort prisen så tenkte jeg på ei plassering med en gang. Jeg tror det kommer til å bli passe folkelig og majesteitsk. Det er flott at de gir bort prisen sånn at den kan være til inspirasjon i stedet for å samle støv hjemme hos bandet.

Limer i kveld

I løpet av kvelden regner skulptøren å ha montert ferdig skulpturen.

Avdukinga skjer i morgen ettermiddag og etter planen skal John Olav Nilsen & Gjengen spille og kompisene i Fjorden Baby! Står for grilling og servering. Og det hele skjer på samme sted som festivalen ”5071 – Alle til Loddefjord” arrangeres lørdag 26. juni.