Fjord Norge verdens beste reisemål

National Geographic har talt. Fjordene våre er verdens mest ettertraktede reisemål.

Geirangerfjorden

MEST POP. Geirangerfjorden og de andre fjordene på Vestlandet er verdens beste reisemål.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

I en omfattende undersøkelse gjennomført blant 437 eksperter, har Fjord Norge regionen fått topp karakter og øverste plassering.

133 av verdens beste reisemål har vært med i undersøkelsen og alle har blitt evaluert opp mot evnen til å ivareta destinasjonen på en bærekraftig og autentisk måte, samt tilby unike kvaliteter som sikrer regionens integritet som reisemål.

Fjord Norge fikk 85 av 85 mulige poeng. I 2004 ble Fjord Norge vinner av samme kåring, men den gangen fikk regionen 82 poeng.

- Vi er overrasket og svært glad for å ha fått en slik viktig tildeling fra ekspertpanelet til National Geographic, sier Kristian B. Jørgensen, administrerende direktør i Fjord Norge, det offisielle turistrådet for Fjordene i en pressemelding.

- Dette er en anerkjennelse til det norske folk som helt klart bryr seg om sine landsbyer og sitt vakre landskap, samt de tilreisende turister som kommer for å oppleve dem, sier Jonathan B. Tourtellot, direktør for National Geographic Societys Center for Sustainable Destinations.

Les mer om kåringen her