– Flammene sto 15 meter opp i luften

Brannvesenet filmet at eneboligen og tre naust sto i full fyr. – Vi så brannen på en kilometers avstand, forteller brannsjefen.

Eit hus og tre naust brann ned på Djønno kai i Ullensvang herad.

FRA UTRYKNINGEN: NRK har fått tilgang til brannvesenets egen video fra utrykningen mot Djønno i natt. Dette var synet som møtte dem.

– Vi kom kjørende langs fjorden og så brannen på en kilometers avstand. Det var høye flammer, forteller brannsjef Egil Holven i Eidfjord, Ulvik og Granvin.

Han rykket ut fra brannstasjonen i Granvin sammen med syv andre brannkonstabler. Meldingen om brannen kom til brannvesenet klokken 03.11 i natt. På vei til brannstedet på Djønno i Ullensvang kalte han også ut mannskaper fra Ulvik og Eidfjord.

NRK har fått tilgang på brannvesenets video fra utrykningen. Videoen øverst i saken viser hvordan brannen så ut da de kom til brannstedet.

Reddet to naust

Da brannvesenet kom til stedet sto tre naust og en så å si ferdigstilt enebolig i full fyr. Alle bygningene lå helt nede i sjøkanten.

– To av naustene var oppført i tømmer, så de brant lenge, forteller brannsjefen, som allerede under utrykningen hadde fått klarhet i at det ikke var personer inne i bygningene.

– Det var i tillegg liten fare for at brannen skulle spre seg på grunn av at det var vindstille. Men to naust som lå ti meter bortenfor var i fare, de fikk vi kontroll på tidlig, beskriver han.

Saken fortsetter under bildegalleriet:

Politiet avhører naboer

Holven er ikke kjent med om noen av naustene var verneverdige.

– Men det var tømmernaust. Eneboligen var ny, den skulle være innflytningsklar i august, forteller brannsjefen.

Brannvesenet er i 09-tiden fremdeles på brannstedet og driver med etterslukking. Politiet er også på stedet, og har startet etterforskning av brannårsak.

– Vi er der og avhører folk nå, forteller operasjonsleder Preben Wallestad, i Hordaland politidistrikt.

Laster kart, vennligst vent...