Erika Skarbø ble årets keeper

Arna-Bjørnar-keeperen fikk i går Kniksen-pris for fremragende prestasjoner det siste året. - En stor ære, sier Skarbø selv.

Erika Skarbø

HEDRET: Arna-Bjørnars Erika Skarbø gikk helt til topps under gårsdagens prisutdeling i Drammen. Her sammen med landslagskollega Lindy Melissa Wiik.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Erika Skarbø

SLIK SER DET UT: Skarbø viser frem trofeet etter prisutdelingen.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Lysluggen takket både klubben og keepertrener Reidun Seth da hun onsdag ble kåret til årets keeper i Toppserien under Fotballgallaen i Drammen. Skarbø var nominert sammen med Røas Caroline Knutsen og Askers Ingrid Hjelmseth.

- Stor motivasjon

- Det er utrolig artig at folk finner meg verdig til denne prisen. Det er en stor ære og en motivasjon for meg til å drive på videre, sier landslagskeeperen ifølge Bergens Tidende.

21-åringen fra Ålesund erstattet Bente Nordby som keeper på landslaget tidligere i år, og imponerte stort under OL i Beijing.

Erika Skarbø

IMPONERTE: Den ferske landslagskeeperen imponerte stort under OL i Beijing.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

I fjor dominerte Brann den årlige prisutdelingen, med priser både til Mons Ivar Mjelde (årets trener), Thorstein Helstad (årets spiller i Eliteserien) og Håkon Opdal (årets keeper, Eliteserien). I tillegg ble bergenseren Terje Hauge kåret til årets dommer.

Sævarsson eneste Brann-nominerte

I år var Erika Skarbø den eneste av fotballprofiler i Hordaland som ble hedret under fotballgallaen. Nærmest kom Brann-reserven Birkir Már Sævarsson, som var nominert til Kniksen-pris i kategorien årets mål for sin scoring mot Lyn.

John Carew ble ikke uventet årets Kniksen, en pris han fikk for tredje gang. Stabæks Jan Jönsson ble årets trener i Eliteserien, mens Geir Nordby fra Røa fikk samme pris i Toppserien.