Enda en Rihanna-konsert i Bergen

«U2-trøkk» da 22.000 billetter ble revet vekk. - Veldig glad for at flere nå får muligheten til å oppleve Rihanna, sier Frank Nes i Bergen Live.

Rihanna

ALLE SKAL FÅ: Totalt 44.000 kan få oppleve Rihanna live på Koengen.

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Bergenserne gikk amok på nett og telefon da billettene til Rihanna-konserten på Koengen ble lagt ut for salg. Billettene forsvant på rekordtid, og ifølge Nes blir kaoset omtalt som «et U2-trøkk» hos Billettservice.

LES OGSÅ: Fullt billettkaos for Rihanna

- Pågangen var helt enorm, på høyde med det vi har opplevd for Bruce Springsteen og Rolling Stones. Alle billettene var egentlig vekke etter bare tolv minutter. Men da gikk betalingssystemet til Billettservice i kne. Den feilen skal være rettet nå, sier Bergen Live-sjefen til NRK.no.

Rihanna skal også spille i Oslo Spektrum i høst. Billettene til den konserten ble revet vekk på tre og et halvt minutt.

- Fikk tilbud fra managementet

I dag slipper Bergen Live nyheten om at Rihanna tar en ekstra dag i Bergen, og spiller en ekstrakonsert på Bergenhus Festning Koengen torsdag 18. august. Dermed blir ytterligere 22.000 billetter lagt ut for salg.

Dersom også den konserten blir utsolgt, vil Rihanna ha solgt over 52.000 billetter til sine tre konserter i Norge.

Koengen

FOLKEFEST: Slik så det ut da Coldplay spilte på Koengen 19. august 2009.

Foto: Pål Bentdal

- Vi hadde ingen forventninger eller forhåpninger om at dette skulle la seg gjøre, for det lå i kortene at vi fikk den ene konserten, og det var det. Men da managementet så trykket etter billetter, kom det forespørsel fra dem om vi ville ha en konsert til. Det er vi selvsagt veldig glade for, sier Nes.

Åtte prosent fra utlandet

Pågangen kom fra folk i hele Norge fra en rekke andre land. Åtte prosent av billettkjøperne til den første konserten er fra utlandet.

- Blir denne konserten også utsolgt, tror du?

- Ingenting hadde vært hyggeligere. Men for oss er det viktigere at salget foregår i gode former, slik at alle som vil skal få sjansen til å kjøpe billetter. Det var mange som ble skuffet sist, sier Nes.

Samme artistpakke

Rihanna-konserten 17. august er del i endagsfestivalene Bergen Calling, hvor det vil bli offentliggjort flere artister senere. Frank Nes bekrefter at disse artistene også blir med torsdag 18. august.

- Ja, det blir den samme pakken begge dagene, sier han.

- Når kan du slippe de øvrige navnene?

- Ting tar tid. Men navnene på blokken er flotte navn, artister som mange kjenner til, lover Nes.

Billettsalget starter kommende fredag.