Derfor kler kvinner av seg på nettet

Dansk sexolog mener moderne oppvekst forklarer hvorfor mange kvinner har lav terskel for å legge ut dristige bilder og videoer av seg selv.

Montasje

PUPPEFLOM PÅ NETT: Stadig flere kvinner viser seg frem på nett, tv og på mobiltelefon.

Foto: Vismedia

De siste årene har mulighetene for å vise seg frem mer eller mindre påkledd blitt stadig flere.

På nett kan man med få tastetrykk legge ut høyst private bilder til allmenn beskuelse, og for mange kvinner er det heller ikke noe problem å komme på tv for å vise frem varene.

Også mms-meldinger på mobilen er blitt et nyttig verktøy for kvinner som vil ha oppmerksomhet.

Nå hevder en dansk sexolog å ha funnet forklaringen på hvorfor stadig flere skandinaviske kvinner velger å fremstille seg selv som sexobjekter.

- Vant til oppmerksomhet

- Den moderne kvinne er mye mer ekshibisjonistisk enn hva mannen er. Tendensen er at unge kvinner nesten for enhver pris ønsker å skille seg ut fra mengden. Det handler om å bli sett, og å bli berømt, sier sexolog og jordmor Vivi Hollænder til danske Ekstrabladet.

LES OGSÅ: - Sex-leketøy er medisin

Årsaken til at kvinnene tør å gå så langt for å få oppmerksomhet, tror hun skyldes oppveksten som barn fikk på 80- og 90-tallet.

- Nesten alle barn som vokser opp i dag er sterkt ønsket av sine foreldre. De er vant til å være i sentrum og få masse oppmerksomhet hjemmefra – en oppmerksomhet de senere kan få på nettet, hvis de er villige til å gå langt nok, sier Hollænder.

LES OGSÅ: Derfor kommer han etterpå

- Lettere å leve ut nå

Selv var hun og en rekke kollegaer forbløffet over å oppdage at kvinner som viste seg frem lettkledd og i utfordrende posisjoner på nettsteder som MySpace, Facebook og lignende faktisk ikke var profesjonelle betalte modeller, men unge kvinner som viste seg frem frivillig og helt gratis.

LES OGSÅ: Slik lyver vi for kjæresten

Hun mener den lave terskelen for å publisere dristige bilder på nettet uten å involvere andre i prosessen gjør at flere kvinner nå tør å leve ut sin ekshibisjonisme.

- For bare få år siden måtte man gå gjennom fotografer og erotiske blader for å få leve ut denne siden. Nå er alt mye enklere, sier Hollænder.

Måtte si opp jobben

Men ikke alt er like smart å legge ut på nettet. Avisen har blant annet pratet med 43 år gamle «Bente», som fikk voldsomt kick av å legge ut nakenbilder av seg selv på et dansk dating-nettsted. Hun forteller at etter hvert som komplimentene ramlet inn, mistet hun stadig flere hemninger og la inn enda dristigere bilder.

LES OGSÅ: Bedre sex på en måned

Helt til en kollega på jobben gjorde henne oppmerksom på at bildene gikk som en farsott på e-post internt i bedriften.

- Jeg har aldri vært så flau og aldri følt meg så ydmyket. Etter noen måneder så jeg ingen annen løsning enn å si opp, fordi jeg ikke kunne se mine kollegaer i øynene, forteller kvinnen.