Slik lyver vi for kjæresten

Ærlighet er oppskrytt, i alle fall i starten av et forhold. Her er svarene du bør ta med en spade salt.

Kyss

HVITE LØGNER: Menn og kvinner er flinke til å servere hverandre hvite løgner for å opprettholde balansen i et forhold.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Et skikkelig kjærlighetsforhold er bygget på tiltrekning, tillit og ærlighet. Løgn er gift for lykken, ikke sant? Likevel lyver vi støtt og stadig for hverandre. Noen ganger er det lett å gjennomskue, andre ganger er det ikke fullt så enkelt.

AskMen.com har laget lister over de mest vanlige løgnene kvinner og menn forteller til hverandre. Les og lær:

SLIK LYVER HUN:

Sex (Illustrasjon)

UNNGÅ SEX: Spør du henne om hennes historie eller dine prestasjoner, kan du ikke regne med ærlig svar.

Foto: lev dolgachov

– Nei, jeg er ikke sur

Å joda, gjett om hun er. Dette er en av de mest brukte løgnene i et forhold, spesielt når mannen har gjort noe han ikke burde, eller ikke gjort noe han absolutt burde ha gjort. Løgnen kan ha flere årsaker. De færreste kvinner gjør her noe forsøk på å skjule at de lyver, så det beste rådet er å sette av kvelden, gå til bunns i hennes følelser og deretter legge seg helt flat. Uansett hvem som har rett.

– Klart du kan gå på strippeklubb med gutta

Verdens kuleste kjæreste, ikke sant? Ikke la deg lure. Ingen kvinner ønsker å gi klarsignal for mannen til å sikle på andre lettkledde damer. Men denne løgnen blir enten servert for at hun ikke skal virke bitchy, eller for å teste mannen. Rett oppførsel her er å takke for tillatelsen, men bli hjemme. For du skulle aldri ha stilt spørsmålet…

– Jeg er ikke klar for en kjæreste akkurat nå

Tull og tøys. Klart hun er, men hun vil ikke såre følelsene dine, og bruker denne løgnen for å gjøre avvisningen mildest mulig. Uansett hvor kort tid det er siden forrige forhold, eller hvor mye hun har å gjøre på jobben, vil hun alltid ha tid til å date deg – hvis hun er interessert. Det beste du kan gjøre er å late som om du tror henne.

– Jeg tar gjerne regningen i kveld

Langt ifra. De fleste kvinner forventer fortsatt at mannen betaler hele gildet, mener AskMen.com, spesielt hvis man er i starten av forholdet og det var han som ba henne ut. Lar du henne betale, er du stemplet som en gjerrigknark. Mannen bør alltid tilby seg å betale. Kun heftige protester skal tas til følge. Da deler man regningen.

– Du er den beste elskeren jeg har hatt

Jadda, sikkert. Når det gjelder sex, forteller hun deg det du vil høre. Unngå heller å spørre om slike sensitive ting. For det første vil du ikke ha et ærlig svar. For det andre vil du heller aldri få det. Også antall tidligere partnere bør du ta med en klype salt. Det er tross alt fortid, så la det heller ligge.

SLIK LYVER HAN:

Sliten Hugh Grant

IKKE FAVORITT: De færreste menn foretrekker halvannen time med Hugh Grant fremfor actionfilmer.

Foto: NICOLAS ASFOURI / AFP

– Nei, du ser ikke tykk ut

Ikke nødvendigvis en løgn, men som kvinne kan du aldri forvente å få noe annet svar av mannen din. Han vet at absolutt alt annet vil bli tolket opp og ned og i mente, og sørge for at det blir en råtten kveld for begge parter.

– Jeg ser ikke på andre kvinner

Menn liker å se på sexy kvinner. Ikke la ham lure deg til å tro noe annet, selv om han neppe vil innrømme det frivillig. Vær samtidig klar over at det ikke nødvendigvis betyr at han begjærer dem eller har noe ønske om å være utro.

– Du er verdens beste kokk

Maten din er kanskje ikke verdens beste, men du lager i alle fall mat. Det er mer enn godt nok for ham. I tillegg smaker det garantert mye bedre enn om han måtte lage den selv.

– Joda, jeg liker romantiske komedier

Unntakene fins, men som regel er kvinnen i armkroken eneste grunnen til at menn holder ut halvannen time med Hugh Grant i hovedrollen. Hvis forholdet blir seriøst, må du regne med andelen actionfilmer og sexkomedier øker drastisk etter hvert.

– Dine foreldre er helt fantastiske

Om de så minner om Frank og Marie fra «Alle elsker Raymond», er det aldri en god idé å rakke ned på kjærestens foreldre. Selv når det i høyeste grad er på sin plass. Spesielt tidlig i et forhold bør du møte et slikt utsagn fra mannen med en viss skepsis. Sannsynligvis er det bare et forsøk på å komme i mål med sin utkårede.