Cohen på vei til Bergen

Turnélisten skal være klar, og Koengen skal være booket. Nå er alt opp til 73-åringen selv.

Leonard Cohen

FORTSATT STOR: Den kanadiske artisten nyter voldsom respekt, og har et stort og bredt publikum. Sist han besøkte Norge, ble det hele tre konserter i Bergen. Nå er Leonard Cohen på vei tilbake.

Foto: ALIK KEPLICZ / AP

Den kanadiske superstjernen har ikke turnert på evigheter, og knapt nok stått på en scene siden 1993. Men nå har et toårig opphold i kloster og to nye album gjort at Leonard Cohen skal ha fått tilbake lysten på å reise rundt og opptre for fansen.

Planlegger stor turné

Nå skal en større turné være planlagt, både i USA, Canada og i Europa. Skal man tro Bergensavisen , er det allerede klart at Bergen står på turnélisten.

Avisen mener å vite at Cohen etter planen skal komme første uken i juli, og at konserten trolig finner sted på Koengen, samme sted som Kiss, Metallica, Foo Fighters/QOTSA, R.E.M og Eric Clapton skal spille i sommer.

Tre ganger i Bergen

Kommende mandag blir Cohen innlemmet i The Rock & Roll Hall Of Fame, noe som gjør tidspunktet for en turné perfekt. Backingbandet skal også være hyret inn.

Eneste usikkerhetsmoment skal være 73-åringen selv, som ennå ikke har annonsert turnéen.

Cohen, som har holdt det gående som artist i over 40 år, har vært i Bergen tre ganger tidligere, alle på «I'm Your Man»-turnéen i 1988. Den gang var det Grieghallen og Nygårdsparken som fikk besøk.

I tillegg til konsertene som allerede er bekreftet, skal det være planlagt minst ytterligere to konserter med verdensstjerner i Bergen i år. Hvem vil du ha til Bergen? Si din mening i kommentarfeltet under.