Byråd med elektronika-hit på P3

Dette visste du trolig ikke om Bergens nye toppolitiker.

Dag Inge Ulstein

MUSIKALSK POLITIKER: Dag Inge Ulstein er KrFer, sosialbyråd, men også elektronikamusiker.

Foto: NRK

Denne uken fikk Bergen en ny byråd i KrFs Dag Inge Ulstein. 32-åringen trer dermed inn som en av toppolitikerne i det borgerlige byrådet i byen.

Men politikeren har også en fortid som de færreste trolig kjenner til. Ulstein er nemlig vokalist i elektronikabandet Electric City.

Bandet har det siste året blant annet gitt ut låtene «Rise Again» og «Bittersweet». Sistnevnte ble listet på P3 i fjor, og nådde blant annet toppen P3s ukelister over mest spilte låter.

– Det var veldig kjekt og overraskende da P3 listet låten. Låten ble godt mottatt og spilt mye, sier Ulstein.

Drahjelp av LidoLido

Bandet Electric City

ELECTRIC CITY: Fra venstre: Bjarte Sandal, Dag Inge Ulstein, Rudolf Fredly og Jan Ove Kjøndal.

Electric City består av fire kamerater spredd over det meste av Sør-Norge: Ulstein (vokalist), Rudolf Fredly (bassist) fra Karmøy, Jan Ove Kjøndal (låtskriver, produsent, programmerer, tangent) fra Oslo og Bjarte Sandal (trommer) i Stavanger.

– Vi er en kompisgjeng som har spilt mye musikk sammen over flere år. Så begynte vi å møtes i studioet til en av oss, øvde litt og spilte inn musikk, sier Ulstein.

Bandet har blant annet samarbeidet med LidoLido, som også var mannen som tipset NRK slik at de havnet på P3s lister.

«Selv om vi ikke visste noe om dem, traff låten oss nok til at vi ville dele den med P3s lyttere» skrev P3 da låten slapp gjennom nåløyet i fjor.

Siden oppstarten i fjor det har de signert platekontrakt og er på vei ut med nytt album. LidoLido bistår også bandet i arbeidet med platen.

Skryt av bandkollega

Vokalist Ulstein beskriver musikken til Electric City som «eletronikainspirert pop».

Bandkollega Jan Ove Kjøndal fra Oslo beskriver Dag Inge Ulstein som en fantastisk vokalist og tillitvekkende type.

– Han synger dødsbra, og har en litt sår, herlig vokal med en egen signatur. Han er i tillegg en habil musiker og spiller bra piano.

– Noe av det som er kult med han er at han er en fyr med mange talenter, uten at han skryter av det. Han er blant annet en irriterende god fotballspiller.

De fire musikerne sitter i hver sine byer. Litt av musikken lages alene, mens de møtes med jevne mellomrom og jobber intenst over et par dager med musikken.

Hør laten Bittersweet her (saken fortsetter under):

Politikk og musikk

Bandkollegaen er ikke redd for at Ulstein skal bli for travel til å lage musikk med kameratene nå som han har blitt politiker på fulltid.

– Dag Inge har alltid vært en travel type, uansett om det er musikk eller noe annet. Det kommer nok til å løse seg fint. Byrådet i Bergen har gjort et godt valg, han er en veldig bra mann, tror han.

Ulstein selv har alle planer om både å satse på politikk og musikk.

– Jeg syns det er veldig kjekt å drive med musikk, og det er noe jeg trives med å drive med utenom. Vi kommer nok aldri til å bli noe verdenskjent turnéband, og kommer til å fortsette så lenge vi har det kjekt sammen.